De hemlösa ragdollkatterna

För en tid sedan blev jag ju kontaktad av Jenny, som ville ha min hjälp att hitta ägaren till en upphittad, chippad ragdoll i Grödinge. Tyvärr kunde jag inte bidra med annat än att efterlysa ägaren på Ragdollklubbens hemsida. Någon vecka senare sms:ade Jenny och berättade om ytterligare en upphittad ragdoll och till slut var hela fyra hemlösa katter omhändertagna i trakterna runt Tullinge (måste erkänna att jag själv inte har koll på hur nära eller långt ifrån varandra Grödinge och Tullinge ligger).

Idag hörde Jenny av sig igen och berättade att hon "spårat" ägaren och enligt henne handlar det om en psyksjuk dam, som varit uppfödare men nu släppt ut katterna och anmält dem till försäkringsbolaget som försvunna. Exakt hur detta gått till, vet jag inte, men så här berättade hon iallafall. Hon har nu hittat hem åt alla katterna och de kommer att bli väl omhändertagna. 

När jag vaknade imorse var fem av sex katter också i sängen. Sandie låg i huvudändan på Oves säng, vaken men lite trött och grinig. Tudor ville bli tvättad av sin mamma men hon fräste ovänligt åt honom. Rädd blev han inte men lade sig ner. Då tror jag att Sandie fick dåligt samvete, för hon började slicka honom och lugnet återvände till sovrummet och båda somnade. Tingla hittade jag sovandes på sin "favvostol" vid balkongdörren. Hon vaknade när jag kom och verkade ha sovit klart, för hon höll mig, som enda katt, sällskap under frukosten. Det var riktigt lugnt, när det bara var en tiggare på mattan :-).

Pratade med Lotta på eftermiddagen. Hon har kört Rubi på dejt. Killen hon ska träffa ägs av Sofia Lundberg, S*Heavenly dolls, som ju faktiskt också är formell ägare av henne själv (men det vet hon inte, utan tror nog att det är Lotta, hennes fodervärd). Om allt går som planerat, kommer Lotta att ha kattungar i midsommartid. Jag ser gärna att även Sissel paras snart, helst vid nästa löp. För Lotta är det helt ok. Katter mår inte bra av att löpa gång på gång utan att få para sig. Enligt Sofia ökar också risken för livmoderinflammation. Nytt för mig, har googlat men inte hittat något om det. Ska fråga veterinären, när vi ska besiktiga kattungarna.

Jag lider med Sandie, när hon går oroligt av och an och "vråljamar". Jag skulle nog helst ge henne P-piller det närmaste året, så att hon får tid att återhämta sig, främst viktmässigt, och ha det lugnt. Oavsett om det inte är risk för livmoderinflammation, ska hon inte behöva ha det så jobbigt, som hon har det nu.

23 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)