Mina två sista ”Sisselbebisar”

Hanna och Nåmi kom punktligt klockan 12. Alla kattungeköpare har utstrålat samma förväntan och glädje, när de kommit för att hämta sin/sina ”bebis/bebisar”. Det är faktiskt så det känns, när man vet att kattungen snart är ens egen. Vi träffades här hemma och skötte de praktiska detaljerna med ”Sverakdokumenten”, veterinärbesiktningen (gjord i fredags) och de övriga papperen, Royal Canins kattungepaket och Agriafiltarna & termometern. Hanna och jag hade lite mer att prata om än det jag tagit upp med de andra kattungeköparna (undantaget Tanja som också är fodervärd), för en av de två kissarna hon hämtat idag är på papperet min. Hanna är nu fodervärd till Lilly (f.d Bitte) men Luke (f.d Buster) är hennes egen redan från start. 

Jag vet att jag många gånger skrivit om fodervärd men kanske inte ordentligt berättat, vad det innebär att vara fodervärd. Det kan se lite olika ut, för ägaren kan upprätta egenformulerade avtal, själv följer jag även i detta avseende SVERAK:s blankett.

Förutom våra hemmavarande katter äger jag idag också två blivande avelshonor, Zinja som bor hos Tanja och Natalie och Lily hos Hanna och Nåmi. De står för kostnaden för kattens dagliga liv, dvs. mat, sand m.m. Allt som har med själva aveln betalar jag; avelsförsäkring, parningskostnaden till hankattens ägare och en på förhand fastställd summa per kattunge. Allt detta finns nedskrivet i ett Parningsavtal mellan mig och hankattägaren. Jag betalar även vaccinationen vid 1 års ålder och övriga veterinärkostnader om det skulle bli aktuellt. Det som inte står i fodervärdsavtalet är att jag betalar utställningsavgiften men det gör jag gärna, om fodervärden vill ställa ut min katt. Jag ersätter också kostnaden för HCM- och njurscanning, allt enligt Ragdollklubbens hälsoprogram. Därefter är kisse klar för parning (bör vara minst 1 år). Allt kring kattungarna; vaccinationer, besiktning, chippning ersätter jag. Kattungarna stannar hos fodervärden tills de är minst 12 veckor - allt enligt SVERAK:s regler.

När fodervärden haft två kullar på sin foderkatt, övergår den i fodervärdens ägo. Det är ett stort och fint arbete, som en fodervärd utför och jag är sååå tacksam för allt Lotta gjort och Tanja och Hanna påtagit sig ansvar för. Nu har de sista kattungarna ur Sissels andra kull flyttat och Lotta äger nu Sissel. Vi skrev ägarändringaavtal igår.

Hanna har skickat foton på sina småttingar. De har nu utforskat sitt nya hem och verkar nöjda :-). Lily är lite försiktigare än Luke och det är nog tryggt för henne att ha honom med i det nya hemmet, även om hon också gärna vill vara tillsammans med ”sina människor”.

 
15 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)