De små är sex veckor nu

 

....och idag har Lisbeth, Lovisa och Zander varit och hälsat på sin lilla docka hos Lotta i Sollentuna. Den kullen är sex veckor nu och redo att ta emot besök. Lilla Bibbi kommer kanske att heta Simba, när hon flyttar till sitt ”för-alltid-hem” i Uppsala. Zinja kommer också att bo i Uppsala; hos Tanja som foderkatt. Under besöket hos Lotta hann alla kattungarna både äta, busa och sova - flera av dem också visa att de hittar till kattlådan. Jag hade tagit med min våg, en riktig barnvåg, som fungerar mycket bättre än en hushållsvåg, inte minst när kattungarna blivit så här stora och är jättebusiga. Förra gången Lotta hade kattungar, fick hon ha min våg hos sig under tiden hon hade sina men nu behöver jag den själv till mina kattungar här hemma. Lotta vill att jag tar med vågen när jag kommer nästa gång. Självklart!!! Då får hon sedan behålla den tills hennes småttingar är flyttklara, för mina nu hemmavarande småkissar är då, sedan fyra veckor tillbaka, hemmastadda i sina nya hem.

Just nu har jag två hanar kvar och om någon som följer min blogg läser detta, går det bra att kontakta mig. Flera personer har också hört av sig tidigare och jag kommer att läsa igenom breven och sedan kontakta någon/några av dem. Det är roligt att så många är intresserade av en ragdoll, för det är en fantastisk ras som passar i de flesta miljöer. Det som är viktigt för dessa katter är att de slippper långa, ensamma dagar. De är mycket sociala och vill ha sällskap!

Idag har Carina och jag lagt sista handen vid Trasdockan för den här gången, undantaget att vi korrekturläser tidningen en sista gång, när vår AD gjort sitt och innan materialet går till tryckeriet. Vi känner oss nöjda efter att ha ”stött och blött” våra texter och snart gör vi sommaruppehåll i skrivandet. Innan dess ska vi förstås träffas. Carina ska hjälpa mig att klippa kattungarnas naglar nästa vecka, då vi också ska göra en dummy (provisorisk imitation av en tidning). Vi ”spånar” lite kring temat i nästa nummer; ”Hur kan jag förkovra mig”? Som alla som följer min blogg vet, är jag en stor vän av möjligheter att lära mig mer om det mesta, inte minst om katter. Det ska vi skriva om och hoppas att fler både beställer materialet för att bli diplomerad uppfödare hos SVERAK, betalar kursavgiften och börjar plugga inför kunskapsprovet, som görs digitalt. En hel del att läsa men mycket bra att kunna för alla, inte enbart för uppfödare tycker jag. Jag har svårt att förstå att man ska behöva ha fött upp en kull innan man kan gå Diplomeringskursen (jag tycker det är att likna vid att man skulle behöva ha kört minst 100 mil innan man får börja ta körkort). Är det inte bra att veta vad som gäller innan man ger sig in i något? Vissa delar i Diplomeringskursen riktar sig enbart till uppfödare men vi mår alla bra att veta vad som gäller, t.ex för ett kattpensionat; hur stora rummen måste vara, hur högt i tak det minst ska vara, vad som krävs av den/dem, som vill starta ett kattpensionat. Även icke-uppfödare kan ju vilja inackordera sin katt ibland och vet då, vad han/hon kan förvänta sig.

På den första bilden sitter Bibbis nya mattar med sin lilla docka, som de tingade idag.

På bilden bredvid ser du Rubi, Sissels fodersyster, ge di åt sin bebis. Ibland får alla, både hennes egna och Sissels ungar mat av henne, andra gånger tar Sissel hand om hela gänget. Tänk så fint de hjälper varandra! Det är inte många människomammor, som har den fina möjligheten att få avlastning.

 
2 jun 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)