Den andra glada nyheten

Nu är det inte enbart Zingo, och i viss mån Pepsi, som äter ”bebisfrön”. Jag blev sååå lycklig igår, när tre av småttingarna satt vid matfaten samtidigt och åt - dessutom till synes med god aptit. De övriga tre tyckte också att det var gott men åt i omgångar. Småttingarna är nästan sex veckor och de behöver mer och mer fast föda men givetvis fortsätta mysstunderna tillsammans med sin mamma och hennes goda mjölk.

Sandie vakar över sina bebisar men inte lika ”strängt” som tidigare. Hon lämnar dem endast korta stunder men ligger nu ofta en bit ifrån kattungarna, som alla oftast ligger tätt intill varandra när de sover.

Igår tvättade vi de filtar vi tidigare bäddade med i hagen och lade dem sedan i en kasse i kattrummet (i väntan på att stoppas i kattlådan i förrådet). Det är nog den bästa kattbädden av alla alla vi provat; tillräckligt stor men samtidigt lagom trång för sex kattungar att krypa in, lägga sig tillrätta och sedan somna tätt tillsammans i. En bit bort, framför elementet som fortfarande strålar ut värme, ligger mamma. Hon har koll men klarar det många människomammor inte gör - nämligen att successivt släppa kontrollen och träna sin avkomma till att klara ett självständigt liv. Hon finns för dem; låter dem dia (fast inte lika mycket), tvättar dem (men tänker inte fortsätta göra det i samma utsträckning som tidigare) och lägger sig inte i deras inbördes kraftmätningar.

Förklaringen är, tror jag, att katter bättre än människor behållit sina medfödda instinkter. 

 

 
5 maj 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)