Den farliga sommaren

Eftersom inte alla som läser min blogg är medlemmar i Ragdollklubben, vill jag skriva lite om de faror som lurar, när den efterlängtade sommaren nu är här. I det kommande numret av Trasdockan, klubbens medlemstidning, skriver jag om det. Nu vill jag göra även er andra uppmärksamma på dessa och vad ni ska göra om olyckan ändå är framme.

Det jag vill börja med är ormbett, kanske p.g.a. av att ormar skrämmer mig. Det är inte så mycket jag kan säga att jag är rädd för förutom ormar och bränder. På sommaren finns risk för att bli ormbiten och faran för bränder ökar också. Många lever i villfarelsen att ormbett inte är farliga för katter, fel, fel, fel!!! Jag tror att förklaringen till denna missuppfattning är att katter i allmänhet tål ormgiftet bättre än hundar men det är inte detsamma som att det inte är farligt även för katter att bli ormbitna. Vad gör man då, när katten blivit biten. Först och främst:

Många tror att ett ormbett som tagit i eller runt nosen är farligast; att andningsvägarna kan svullna och täppas till. Betydligt värre är det om bettet tar i ett ben. När katten går sprids giftet snabbt med hjälp av musklerna i benet. Därför måste katten HÅLLAS I STILLHET och skyndsamt tas till veterinär. Omhändertagandet hos djurdoktorn och mer om ormbett berättar jag om i tidningen men det mest väsentliga har jag iallafall fått med här.

Så kommer jag till min andra rädsla - bränder. För många är grillfesten detsamma som en tillställning med mat och alkohol; en fördrink medan köttbiten grillas, vin eller öl till maten, avec till kaffet och mer vin. Följden av detta blir sämre kontroll. Risken för bränder ökar alltså i sådana situationer. Därför....... lämna kisse inomhus i lugn och ro, när det serveras alkohol på grillfesten!

 

8 jun 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)