Den gemensamma nämnaren

I fredags hade jag ett trevligt, men ovanligt, telefonsamtal. Jag pratade med en för mig helt okänd kvinna men plötsligt, efter några minuter bara, kom det att kännas som om vi känt varandra sedan länge.

Jag kommer ofta i samtal in på katter, även när jag pratar med personer som jag inte känner väl men att ett samtal med banken skulle leda till "kattprat" var absolut inget jag någonsin trott skulle kunna hända men det gjorde det.

Jag skulle sälja några fonder som hade väldigt långa namn vilket banktjänstemannen, tror hon hette Pia, påpekade. Jag hakade på med: "det är likadant med katter". Längre kom jag inte när Pia sade "de kan ha tre, fyra konstiga namn men ändå bara kallas Smulan. Vi brukar passa en katt ibland och i somras.....". Nu var vi inne på katter och för ett tag glömde både Pia och jag att samtalet ju egentligen faktiskt skulle handla om pengar och inte om djur. Genom katterna har jag lärt känna många, som kommit att bli både nära och kära vänner till mig.

En av dem, som jag direkt kom att tycka mycket om, är Taina. Henne kom jag i kontakt med, när jag sökte fodervärd till en kattunge i Sandies sista kull. Jag vet inte vem av oss som blev mest ledsen, Taina eller jag, när det visade sig att hon inte kunde ha Zinja kvar som foderkatt, när Natalie, Tainas dotter blev allergisk. 

Igår såg jag en bild på Taina tillsammans med en vovve, tror det var en valp. Jag skrev och bad henne berätta om hunden och hon svarade att hon planerat att ringa mig idag och berätta.

15 mar 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)