Den hjälpsamma katten

Helst ska dagarna se likadana ut "om katten själv får välja" :-). Samtidigt vill den vara med, när något händer som bryter den vardagliga lunken. Av sådant som inte är dagligt återkommande finns ändå somligt som kan vara spännande och kul, medan annat är enbart störande och, enligt katten, fullkomligt onödigt - dammsugning t.ex.

Igår bytte vi lakan i sängarna. Det gillar katterna, båda två. Om det beror på lukten av nytvättat eller den släta, svala ytan efter manglingen vet jag inte; kanske bara för att det är en tyst aktivitet, där de själva kan deltaga. Vad orsaken än är kom både Stina och Stisse springande, så snart de uppfattade att det var bäddning på gång. Innan vi fick överkastet på plats var det åtskilliga gånger vi behövde flytta på dem.

Stina bryr sig inte särskilt mycket om dammsugaren medan Stisse blir jättestörd, när den kommer fram. Det gjorde den idag. Hos oss går det att nå sovrummet antingen genom att välja vägen genom stora hallen eller att gå genom köket. Idag bedömde Stisse att vilken väg han än skulle välja, skulle han komma för nära "snabeldraken". Det hela slutade med att Ove fick stänga av dammsugaren och bära in Stisse.

Tiden går fort och först idag insåg jag att mer än halva januari har passerat och nu är det hög tid att boka boende inför Ragdollklubbens årsmöte i Göteborgstrakten den 7 mars. Om jag har tur kan jag övernatta i övernattningslägenheten i Kungsbacka, där Marianne bor. Jag lärde känna Marianne för 44 år sedan, när hon var dagmamma åt Joakim. Alltsedan dess har vi hållit kontakt. Lika bra att även boka tågbiljett nu, så att jag får sitta där jag vill.

Sedan ska jag så smått börja ta tag i arbetet med Trasdockan.

 

 
18 jan 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)