Den närmaste tiden

Det finns fortfarande mycket jag vill berätta om på denna blogg men jag kommer att dra ner på bloggskrivandet här, eftersom jag nyss påbörjat min cancerbehandling och jag ska än hit och än dit. Hittills har jag varit på Punktionsmottagningen på Radiumhemmet, på läkarbesök hos "min doktor" på Öron-näsa-Halsmottagningen Karolinska Sjukhuset och där även träffat min ansvariga sjuksköterska på samma mottagning.
Jag har besökt "min" onkolog på Radiumhemmet och talat om sjukdomen, behandlingen och våra framtida kontakter. Jag har också träffat min ansvariga sjuksköterska på Onkologen. Jag har besökt den medicinska tandvårdskliniken, Karolinska Sjukhuset, jag har fått en "strålmask" utprovad (berättar på min nya blogg!!! om det äventyret). Utöver detta har jag varit på dubbla magnetröntgen- och datortomografiundersökningar.

Idag väntar ännu ett tandläkarbesök och på onsdag kommer personal från ASIH (avancerad sjukvård i hemmet) på hembesök. En vecka senare ska jag till den Endoscopiska mottagningen på Nya Karolinska. 
Jag har ännu inte fått tid men vet att jag så småningom också ska träffa både dietist och sjukgymnast.

Idag mår jag precis lika bra som vanligt men som man sagt mig, på flera ställen i vårdkedjan, kommer jag att må mycket dåligt - både under strålningsperioden och några månader efter avslutad behandling. Det är den dagliga strålningen som kommer att få mig att känna mig sjuk men den är en förutsättning för att jag ska bli frisk. 

Har inte funderat riktigt klart ännu men jag tror att jag ska starta en ny blogg. Jag gillar att skriva och behöver kanske skriva för min egen skull, som ett slags terapi, men framför allt hoppas och tror jag att min min sjukdomshistoria kan hjälpa andra. Jag vill då skriva om både den medicinska

behandlingen, det personliga bemötandet, om omhändertagandet och mina egna tankar och känslor i den situation jag befinner mig i.

Känslor råder man inte över och jag kan inte förklara hur det kommer sig att jag inte är rädd för vad som komma skall. Det jag tror mig veta är däremot att många, vågar nog säga majoriteten, blir så påverkad av ett cancerbesked att alla tankar bara cirkulerar runt själva sjukdomen. Att leva i ständig oro och dödsfruktan är negativt både för personen själv, för behandlingsresultatet och för omgivningen. Själv kommer jag, så lite som möjligt, att tilllåta cancern styra mitt liv. Jag vet att den kräver stor plats men, om jag känner mig själv rätt, kommer jag att fokusera på det jag faktiskt kan, för sådan är jag.

Jag tror att det kan vara bra för många att få höra från någon med personlig erfarenhet av behandlingen, biverkningarna, de känslomässiga dipparna och annan påverkan en cancersjukdom kan ha på det egna livet, familjen, vännerna och den övriga omvärlden. Själv vill jag höra mer om sådant man inte i skolboken kan läsa sig till men jag vill samtidigt betona att bemötandet på Radiumhemmet har varit bästa möjliga tänkbara, alla personalkategorier. 

Tanken på en ny blogg har mognat medan jag skrev ovanstående. Nu ska jag bara fundera ut vad jag ska kalla den. Jag meddelar här på sidan, när jag tänkt klart och skapat den nya bloggen.

 

Några timmar senare skriver jag: "inom 48 timmar kommer min nya blogg igång. Bra att det dröjer, för impulsiva personer (den grupp jag tillhör) rusar lätt iväg, när något upptar deras intresse. Nu har jag tid att tänka över, hur jag ska lägga upp starten innan jag börjar skriva om det som föranlett mig att starta bloggen: www.cancernskabort.se.

15 jun 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)