Den nya bostaden

Stina var helt emot "flytten". Hon förstod absolut inte, varför det skulle vara bra att överge den trånga, skyddade platsen i garderoben. Förvisso hade hon ju märkt att det börjat bli mycket svårt för kattungarna att kunna äta samtidigt där inne. De väger ju nära tre gånger så mycke nu, som när de föddes och hon måste kunna sträcka ut sig mer och mer, för att de ska få plats att äta samtidigt. Dessutom måste kattungarna kunna kravla omkring och träna sig fysiskt, något som Sandie inte ägnat en tanke :-).

Ove placerade småttingarna en efter en i bolådan, som vi placerat framför elementet i sovrummet. För varje kattunge som lämnade garderoben, blev Sandie alltmer konfunderad. När alla var på plats i bolådan, satt Sandie kvar i garderoben och ropade på dem. De svarade men såg inte oroliga ut, snarare förvånade. De tittade och tittade. När Sandie lämnade garderoben för att titta på barnen i lådan, stängde Ove garderobsdörren och efter en stund lyfte han i Sandie, som genast hoppade ur bolådan. Hon var orolig och missnöjd. Det tog nära en halvtimme, när barnen med sina små röster bett henne komma och hon själv på två ben intensivt krafsat på garderobsdörren, innan hon hoppade ner i lådan. Hon lade sig inte ner, utan barnen fick suga med Sandie i sittande. Hon kunde inte förlika sig med den nya bostaden. Ytterligare en halvtimme senare hade hon kapitulerat och lagt sig tillrätta i lådan och sedan var det "klarrt".

Men, lådan är egentligen för liten, insåg jag, vid lunchtid idag. Då hade Sandie gått ut i vardagsrummet, eftersom kattungarna - mätta och belåtna - spritt ut sig i bolådan. De låg inte i en hög, som de brukat göra, utan de låg utspridda, var och en för sig. I det läget skulle inte Stina få plats. Efter bara några timmar förstod jag att vi måste skaffa en större bostad åt den lilla kattfamiljen. Det är som tur är inte lika svårt att skaffa boning till katter, som till människor. Den här rymliga lägenheten kostade ingenting. Imorgon ska familjen flytta in i sin nyinredda bolåda. Jag tror att Sandie har lättare att acceptera morgondagens flytt än gårdagens. Bolådan ska stå på samma ställe och bäddas med samma mjuka filtar och lakan, som luktar bekant. Vi får se.

Imorgon ska jag presentera Stisse jr, alias Svartman. Stisse jr har ett svart halsband, därav hans alias - Svartman. Flera gånger ikväll har jag tänkt fotografera honom och varje gång, har han ätit. Nu ger jag upp för ikväll och tar nya tag imorgon.

Bilder från nya bostaden (som imorgon är den gamla)

 
5 apr 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)