Den nya flytten

Kattungarna tar sig allt bättre fram i bolådan. Stor skillnad bara på ett par dagar. De tar några steg "på låga ben" och välter sedan. De tittar sig också omkring, tittar på mig, när jag pratar med dem, på sin mamma, när hon pratar med dem och på varandra, när de vill skapa en "katthög" att sova i men som jag skrev tidigare är är den inte lika viktig längre. Det går bra att somna enskilt också. 

Stina lämnar bolådan mer och mer mellan måltiderna. När barnen är mätta, tvättade och toalettade lägger hon sig gärna på golvet under sängen, varifrån hon har god uppsikt över dem. 

Svartman var inte på humör att förevisas ikväll. Vi har nu börjat umgås med kattungarna, för att de ska bli vana vid att bli hanterade men han hade absolut ingen lust. Han gapade och skrek och fick sin mamma orolig. Därför slapp han fotograferingen men måste träna att gå lite innan han fick komma ner till Sandie i bolådan. Simba däremot tyckte mycket om att "träna" och tultade omkring, några steg i taget, på halvhöga ben. Hen demonstrerade också att hen kan sitta. Urgulligt! Kattungarna pep och Sandie ville ha dem tillbaka, så vi avstod från att flytta dem till det större boet.

Först klockan 22 tog vi oss an att göra den stora lådan hemtrevlig. Nya fräscha lakan men under dem det badlakan som följt med från garderoben och doftar "hemma". Medan Ove bäddade och gjorde fint hade jag hela gänget i sängen. Sedan stoppade Ove ner dem en efter en och de verkade inte misstycka. Genast hoppade Sandie in i den nya bostaden och hon verkade tillfreds direkt - sträckte ut sig i sin fulla längd och alla småttingarna skyndade till det uppdukade "bordet". 

Allt känns så bra nu, utom benet förstås, men det ska bli bättre. Det är jag övertygad om. Frågan är bara när. Det ska bli spännande att se småttingarna träna imorgon. Nu har de gott om plats allihop. Nästa flytt blir till hagen i vardagsrummet. Så oerhört snabbt en liten kattunge utvecklas. Trots att jag varit med om det tidigare, kan jag aldrig sluta upp att förundras över det FANTASTISKA som händer och SÅ SNABBT!

 
6 apr 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)