Den sista kullen

Långt innan mina kattungar föddes, 25 mars i år, hade jag bestämt att de skulle vara de sista bebisarna att växa upp hos oss. Om jag inte gjort det tidigare hade jag kommit fram till det, när de väl var födda. Alla tidigare kullar har fötts utan komplikationer och skötts av sin mamma fullt ut de första veckorna. Sedan har de ätit bra och ökat fint i vikt och allt har flutit på som det ska. Annat var det med min sista kull!!!

Först var det den märkliga förlossningen, där tre kattungar föddes och välkomnades av sin mamma. Hon tvättade dem och gav dem di. Problemet var att det inte kom någon mjölk. Förklaringen kom två dagar senare, då ytterligare tre kattungar. Förvisso kom det lite mjölk efter det men inte så att det räckte för att småttingarna skulle öka i vikt. Det var helt enkelt en urjobbig tid. I flera veckor var vi tvungna att mata dem med spruta och Miraclenapp; var fjärde timme i början. Resultatet blev iallafall fantastiskt. Så sociala kattungar har vi aldrig haft tidigare, trots att alla våra kattungar varit mycket "människovänliga". Men det är inte slut här.....

Ni som läst min blogg tidigare vet ju att Stella omplacerades förra veckan. Hon har en fantastisk ägare, en av de bästa uppfödare jag känner. Jag är sååå glad för att det löste sig så bra. Så kom nästa problem. Tania, min fodervärd, hörde av sig i förrgår p.g.a. hennes dotter har fått allt svårare att andas. Ett allergitest bekräftade det de fruktat - dottern är allergisk mot katter!!!

Jag skickade ett nytt mail till Ulrica, som sedan en vecka tillbaka äger Stella, med en förfrågan om hon möjligtvis visste någon uppfödare som letar en fertil, blå mittedhona. En timme senare hörde Ulrica av sig. Hon hade nyss pratat med en av sina tidigare kattungeköpare och hon hade börjat se sig om efter ytterligare en avelshona!!! Det var bara ett problem och det berättar jag om imorgon.

På bilden sitter Zinja tillsammans med sin "fodersyster" Alita.

 

 
3 okt 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)