Den stora ragdollen

Varför använder vi ordet ”stor” när vi menar tjock? Man är inte stor om man är 155 cm och väger 90 kg, man är liten/kort och tjock. Ragdollen är en stor katt men får för den sakens skull inte vara fet. Ingen - varken människa eller djur - mår bra av att väga för mycket.

Både Stina och Stisse har gått upp i vikt sedan kattungarna (i den senaste kullen) föddes. De har inte själva lagt upp extra näringsrik mat på sina fat men det har inte jag heller - de har stulit kattungematen från Sandie och småttingarna. Detta inte sagt för att jag vill skylla ifrån mig. Jag inser att Ove och jag borde ha styrt upp matsituationen bättre genom att övervaka katterna under måltiderna och sett till att de enbart åt av sin egen kalorisnåla mat men.........  

Den senaste tiden har jag tänkt på att vi ska hjälpa dem att gå ner några hekto men först idag har vi gjort slag i saken. Stina och Stisse ska återgå till att vara de normalviktiga katter de tidigare alltid varit. Startskottet blev att Anna-My från Royal Canin skulle besöka Prata Katt idag och tala om ”rätt mat till rätt katt”. Anna-My är matspecialist och kom för att lära Elin, mig och våra lyssnare vad vi kattägare bör tänka på, när vi köper mat till våra kissar. Övervikt är ett hälsoproblem bland både människor (i i-länder) och djur (50% av alla sällskapskatter), så här finns mycket att lära. Imorgon ska jag informera om vad som sades vid dagens inspelning. Nu ska jag istället berätta om den här stora dagen, 1-årsdagen för småttingarna i Sissels första kull.

Ninni, Nicko, Nanna och Nickan (som de hette för ett år sedan) fyller år idag. På förmiddagen fick jag, via ett foto, vara med och fira, när Ninni och Neo fick sin mumsiga ”kattbakelse”. Lagom till födelsedagen kom också månadens Kattbox. 

På förmiddagen fick jag ett telefonsamtal från Nannas matte. Hon ville fråga lite om vaccinationer och talade också om hur glada hon och dottern är över Gunvor, som katten heter numera; hur sällskaplig, tillgiven och ”enkel” hon är. Framåt middagen kom en hälsning från Molgan (knappt 4 1/2 månad). Trots sin ringa ålder är han morbror till kullen som fyller ett år idag. 

Katterna och kattungarna har berikat livet för så många. Själv har jag lärt känna många fina människor, som jag aldrig skulle ha kommit i kontakt med, om det inte hade varit för katterna. Stort tack alla fina kissar - stora som små!

 
27 aug 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)