Den värdefulla balkongen

Balkong är nästan livsnödvändigt för mig. En gång lämnade jag en stor fantastisk sekelskiftesvåning med fungerande öppen spis för att flytta in i en bostad på 54 kvm - men med två balkonger - vilket gjorde beslutet enkelt. Möjligheten att alltid kunna sitta i solen på den ena balkongen vår och höst, ibland även på sommaren, och växla till den andra och koppla av i skuggan, när det var för varmt i solen var avgörande. Egentligen klarade jag mig bra med två rum och kök men nu bor jag, i mina ögon, optimalt. Här har jag förvisso bara en balkong men en betydligt bättre, främst för katterna. Den är både större och inglasad. Dessutom har jag nära till allt.  

Varje förmiddag ger Stisse order om öppnande av balkongdörren. Sandie hänger på - ibland även Stina. Sedan intar de sina platser. Sandie tittar ut en kort stund för att sedan lägga sig i en stol och meditera medan Stisse studerar fåglarna utanför fönstret. Efter 1 - 2 timmar brukar de komma in. De riktigt kalla dagarna på vintern föredrar tjejerna att stanna inne men Stisse vill ut en kortare stund även då. Förra veckan var de ledsna, för de gillade inte att folk gick upp och ner på byggnadsställningen utanför fönstret. Igår tog katterna igen förlusten av frisk luft och var ute flera gånger under dagen (byggnadsarbetarna var lediga).

Längtar alla katter efter att vara ue? Jag tror inte det. Förvisso tror jag att de är intresserade av att se vad som pågår men jag tror inte att de saknar att vara ute på riktigt. Vi har vid flera tillfällen satt på dem sele och koppel och tagit med dem ut - både på gården här hemma och i gräset på Sandön. Varje gång vi gjort ett försök har de utstrålat skräck. På låga ben och med långa, smygande steg har de vänt om och försökt komma in i tryggheten igen. Bäst så, när jag tänker efter, för jag vill ju inte gå ut med dem morgon och kväll.

Än en gång - katten är det optimala husdjuret. Mjuk, kelig men ändå självständig. Med en katt i huset är man aldrig ensam och känner sig alltid välkommen hem. Dessutom är katten mycket lite krävande. 

Den här lilla blomsterflickan flyttade från oss i augusti. Hon bor nu på Tyresö tillsammans med Ethel och Robin.

 
21 okt 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)