Den viktiga leken

Igår hämtade Ove den här månadens Kattbox. Med spänning öppnade jag lådan och med spänning övervakade katterna det hela. Nya, fina roliga leksaker och mat från Mjau. 

Mjau är en svensk kattmatstillverkare med säte i Vårgårda. Mjau är ett tämligen obekant kattmatsmärke och jag har ingen egen erfarenhet av ”Mjaumaten”. Det jag vet är att den blötmat som serveras till katterna på Stockholms katthem är just Mjau. Katterna där äter den med glädje och att den är framtagen på ett ansvarsfullt och naturligt sätt. Enligt tillverkaren Innehåller maten varken onödiga tillsatser eller tillsatt socker. I gårdagens Kattbox fanns två portionspåsar drån Mjau och de var verkligen uppskattade. Jag kommer att titta efter sådana nästa gång vi ska köpa kattmat. Att ta del av reklam kan vara bra, om man förstår att inte köpa allt man ser, hör och läser om. 

I boxen fanns naturligtvis en hel del leksaker. De leksaker jag tycker bäst om är sådana som aktiverar katterna utan att jag behöver göra något; saker som kan fästas med kraftiga gummiband på dörrar och handtag och som katterna försöker fånga. Likadant är det med råttor (som låter ssvagt som möss) med mynta i. Bollar och annat som hamnar under alla möbler eller sånt som kräver alltför mycket av mig.

Som jag skrev igår har jag fått ett mail från Hill’s - ”för att hjälpa dig att hålla S* Creamy blueeye Åmille Åsåfin aktiv!” Står det. Varför det kommer just nu förstår jag inte (hon fyller inte år eller har namnsdag) men det spelar ingen roll. ”Vårt snabba quiz kan hjälpa dig att avgöra om det är dags för ett veterinärbesök. Runt 90 % av alla katter över 12 års ålder har ledbesvär. Rrätt nutrition kan hjälpa”, skriver man. ”Prescription Diet™ j/d™ har kliniskt bevisats förbättra rörligheten redan efter 28 dagar”, fortsätter mailet. Stisse var på hälsokontroll för ett par år sedan och det börjar bli dags för Stina. Sandie får vänta ett tag. Skillnad hade det varit om någon av katterna visat symtom på ledstelhet.

 

 

 
22 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.