Den viktiga leken

Varje kattägare bör leka med sin katt. Det är viktigt för kattens hälsa och också för att upprätthålla banden mellan kisse och dess ägare. Som tur är så älskar katter att leka. Lekarna går nästan enbart ut på att stimulera jaktinstinkten.

Något av det första du ska tänka på när du skaffar katt, oavsett om det är en kattunge eller en vuxen katt, är att hitta en bra leksak att roa katten med. Om du försöker att stimulera kisses jaktinstinkt, ska du inte använda händerna. Även om katten är försiktig kan den bita dig, om den blir för exalterad. Den ska associera händer med att bli klappad och få mat. 

Det är lätt att hitta bra leksaker för katter och man behöver inte ens köpa dem. Katter är oftast minst lika intresserade av en pappersbit, ihoprullade foliebollar, plastkorkar från flaskor och gärna något som rör på sig och ger ifrån sig lite ljud, t.ex. papperspåsar. Om man vill köpa leksaker kan det vara en god idé att välja något som piper eller har bjällror - särskilt bra att ge en katt som ska vara ensam hemma, eftersom ljudet stimulerar men........ det allra roligaste för kisse är om du härmar rörelsemönstret av något som katten förmodligen skulle jaga. Katter har en stark instinkt att förfölja och döda byten. 

Två lekstunder per dag brukar vara lagom, både för dig och din katt. Du kanske kommer att upptäcka att en lekstund precis innan läggdags hjälper din katt att lugna ner sig, om den brukar busa mycket på natten.

OBS! Var försiktig med vanliga snören, gummisnoddar eller något annat en katt kan råka svälja.

 

13 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)