Det 18:e numret

Idag har Carina och jag tagit första steget mot ännu en Trasdocka. För fem år sedan visste vi inte ens om varandra, vilket är helt ofattbart idag. Numera känns det som om vi alltid varit goda vänner och arbetskamrater men hur började det hela?

Jag gick med i Ragdollklubben så snart Ove och jag köpt Stina, vår första ragdoll. Året var 2012. Det är viktigt att stödja en klubb, som arbetar för den egna rasen men det fanns ett problem med Ragdollklubben, tyckte jag. Varje gång jag "gick in på" hemsidan möttes jag av samma "nyheter" - vecka efter vecka! Det verkade liksom inte hända något i klubben. Av den anledningen besökte jag sidan allt mer sällan; max en gång i kvartalet. Märkligt nog kollade jag sidan precis när man sökte någon, som var intresserad av att jobba för att Trasdockan skulle "återuppstå". Det jag läste lät spännande och eftersom jag tycker om att skriva, skickade jag ett mail till Carina med några rader om att jag gärna ville vara med.

När Carina hörde av sig hade jag nästan glömt det hela, för det gick lång tid mellan mailet och  samtalet från Carina, som då var nytillträdd ordförande. Hon hade redan kontaktat Madeleine, som sedermera kom att bli vår AD. Några veckor efter telefonsamtalet träffades vi tre; Carina, Madeleine och jag själv. Där tog vi sedan våra första stapplande steg mot det som så småningom kom att bli vårt första nummer av Trasdockan. Det var förvisso inte den första tidningen med det namnet men ingen hade haft lust att ta vid, när den förra redaktionen av olika anledningr inte ville fortsätta. Ragdollklubben har därför inte haft någon medlemstidning de senaste åren. 

Övning ger färdighet! Tänk så mycket smidigare jobbet med tidningen går idag, jämfört med hur det var när vi startade. Vi har hittat ett sätt att arbeta på, som vi trivs. Förvisso ligger många timmars arbete bakom de färdiga tisningarna men idag men inte tillnärmelsevis lika många som i början. 

 

26 sep 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)