Det är ändå värt det

Det är farligt att leva! Det är också omöjligt att leva ett liv helt utan bekymmer och oro. Det går inte att styra allt i livet men mycket kan man själv bestämma, till exempel om man ska leva med eller utan djur. Jag har alltid älskat djur och haft både hundar, katter, kaniner, marsvin, fåglar och fiskar. 

I december 2007 tvingades jag ta farväl av fina, underbara Mysan, som varit min kompis i nästan 20 år. Jag bestämde mig för att inte skaffa någon ny katt. Att ha djur innebär ansvar. 

Jag klarade av att vara ensam i knappt ett år. I november 2008 hämtade jag Tasse. Han var den sötaste kattunge, jag någonsin sett. Så skönt att ha någon som mötte mig och höll mig sällskap, när jag kom hem!

Men att ha ansvar för någon annan, djur såväl som människa, innebär också oro ibland. Det är aldrig roligt, när någon blir sjuk men människor kan ju oftast beskriva sina symtom, till skillnad från djur. De gånger mina katter uppvisat symtom på att allt inte stått rätt till, har jag blivit väldigt orolig. I höstas blev Stina inlagd på Västerorts djursjukhus efter att under ett par dagar varit trött och slö och varken velat äta eller dricka. Det visade sig att hon hade en infektion och hon behandlades med antibiotika och vätskedropp. Jag var lika orolig då, som jag var när barnen var sjuka.

I förrgår beställde Ove tid för Stina hos veterinär Buba. Hon hade vid flera tillfällen under det senaste dygnet kräkts upp all mat, direkt efter att hon ätit. Hon fick bara mat, som jag vet att hon älskar. Jag satt tillsammans med henne, när hon skulle äta och kände oron stegras, varje gång hon kräktes. 

Idag avbokade vi tiden. Igår åt hon med god aptit "människotonfisken", jag gav henne. Hon till och med ville ha mer. Underbart! 

Det finns människor, som avstår från att skaffa djur för att slippa ansvaret, oron och kostnaden för att ha ett djur. De som gjort det valet har aldrig fått uppleva den kärlek, tillgivenhet, lojalitet, tröst och sällskap man får tillbaka. Jag har ibland känt både tungt ansvar, oro och jag har betalat mycket pengar för mina katter men DET HAR UtAN TVEKAN VARIT VÄRT DET.

 

 
5 mar 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)