Det är inte alltid så lätt som man tror

Idag till exempel men det berättar jag om imorgon.

Småttingarna är väldigt alerta nu, när de är vakna. Det övar kattbeteende genom att småbrottas men mest tränar de balans och gång. De ramlar inte längre under sina små promenader och kan också ”slöäta” i omgångar om mamma är i närheten men när de är rejält hungriga utbryter slagsmål. Sandie har ett enormt tålamod men visst märker jag att hon är glad ibland när gänget somnat. Då går hon ut ur boburen och äter för att sedan lägga sig utanför, men alldeles nära sina ungar.

Klockan 23 fyller Cerise 4 veckor, Zinja och Zingo är drygt fyra timmar yngre (födda inom samma timme). Vilken fantastisk utveckling som skett på den korta tiden!

Kattungarna har tänder nu; små sylvassa ”bissingar”. Jag hoppas så att det inte dröjer länge innan de börjar intressera sig för att äta riktig mat och lapa mjölk från fat, när vi dukar fram det i hagen. Katter tycker om att småäta och när de börjar kunna reglera ätandet själva, är min förhoppning att måltiderna ska bli lite lugnare - att inte alla ska äta ”mammamjölk” samtidigt.

Det är ett stort ansvar att vara uppfödare, vilket innebär att man måste vara beredd på att avstå från egna planer med fastställda klockslag. Man vet aldrig vad som händer från timme till timme, dag till dag. En kull kan klara sig helt med endast hjälp av sin mamma, i en annan kan kan uppfödaren behöva avsätta mycket tid för att stödmata - dag som natt. Det är ändå en gåva att få följa de små liven men man måste också förstå, när man bestämmer sig för att bli uppfödare, att det innebär mycket arbete.

Trots att det varit väldigt lite, och ingen sammanhängande, sömn tillika stor oro i början, tycker jag att tiden gått fort. Ikväll ska kattungarna flytta till hagen. Den står nu på plats i vardagsrummet och är inspekterad och godkänd av Stisse och Sandie. Stina har inte varit intresserad, hon har ju sina fiskar att sköta. Historien om hagen delar jag med mig av imorgon. Ibland blir ingenting som man planerat.

Inga ”Sisselbebisar” ännu.

 
21 apr 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)