Det är inte billigt men absolut värt det

Innan man skaffar ett djur, oavsett om det är en mus eller en häst, måste man vara medveten om att det kostar en hel del att ha djur - långt mycket mer än vad själva djuret ifråga kostar (men naturligtvis är det billigare med en mus än en häst :-).

Många tror att vi, som föder upp katter, tjänar massor av pengar på vår uppfödning. Om någon vill tjäna pengar är mitt råd att INTE bli uppfödare av katter iallafall. Att få lönsamhet i en kattuppfödning är en inte enkel uppgift. De flesta uppfödare har ett brinnande intresse för sin ras och det är det som är drivkraften, inte pengarna.

Enligt Ragdollklubbens hälsoprogram ska en avelshona ultraljudsundersökas (hjärta och njurar) i snitt tre gånger under sin levnad. Priset för ETT ultraljud (hjärta och njurar) är 1 975 - 3 000 kronor, beroende vilken klinik man vänder sig till. Räkna själv vad kostnaden blir för tre!!! Till detta kommer en mängd andra kostnader, särskilt för djur i avel, men just nu kommer jag endast att skriva om ultraljuden.

Södra Djursjukhuset, i Kungens kurva, har i flera år erbjudit Ragdollklubbens medlemmar ultraljudsscanning till reducerat pris. En eftermiddag, vår och höst, har reserverats för oss och kostnaden för undersökningen har varit 1 500 kr. Nyligen var jag i kontakt med Sara Granström, som är den specialist som utför undersökningarna, för att höra om vi även denna höst kan få samma fina erbjudande. Jag kommer inom kort att informera, på hemsidan och FB, om att årets scanningseftermiddag kommer att äga rum i början av november. Intresset  har varit stort de tidigare gångerna, vilket är mycket glädjande.

Åter till Tasse. Jag hade aldrig ens hört talas om hälsoprogram för katter, när jag tingade honom. Följdakligen var det alltså ingenting jag frågade om. Att Tasse hade stamtavla visste jag, för jag hade hittat honom bland registrerade uppfödare. Eftersom jag helt enkelt visste för lite för att förstå vad som var viktigt, ställde jag inga frågor till uppfödaren. Jag är normalt en vetgirig person men förstod inte att det finns massor man bör veta när man köper katt. Som väl var har allt ändå gått bra!!!

När jag satte in min ljuvliga lilla bruna kattpojke i den fina transportburen och vi påbörjade hemfärden till Lindvallsplan, kände jag mig rusig av lycka.

4 sep 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)