Det är nära nu

Lotta har gjort iordning en stor kattbur, som ska bli barnkammare. Där har Sissel legat nästa hela dagen och jag tror att hon har gjort buren till sitt förlossningsrum. Varken Stina eller Sandie har "boat in sig" innan förlossning, som jag vet att många katter gör. Som bekant tycker katter inte om stängda dörrar och för att slippa stiga upp mitt i natten för att öppna garderobsdörren brukar jag öppna den en bit redan, när jag lägger mig. Genom den springan har både Stina och Sandie tagit sig in och sedan fött sina kattungar där. När alla kattungarna varit födda, har jag flyttat mamma katt och hennes små till den stora buren (hundbur), som vi gjort inordning flera veckor tidigare. När tjejerna väl kommit dit stannar de där med sina ungar.

Nu hoppas vi bara att allt går bra med både förlossning, amning och allt annat som hör ihop med kattungar; att kattungarna är friska och starka, äter och ökar fint i vikt. Det finns mycket att oroa sig för, om man tillhör den sorten. Vanligtvis är jag en trygg person men viss oro känner jag alltid, när mina katter ska föda. Mycket av förklaringen ligger nog i att katterna inte kan prata och heller inte förstår, när jag vill förklara för dem, vad som händer och att all smärta kommer att försvinna. Jag vet att de klarar sig utan allt mitt prat men jag vill ju så gärna hjälpa dem. 

Lägenheten är städad nu förutom arbetsummet där det står en massa ouppackade saker i plastsäckar och lådor. Det återstår mycket arbete men om det är något jag kan, så är det organisation. Därför får sakerna stå där, så att det är städat och snyggt i den övriga lägenheten. En del saker ska köras till förrådet men resten räknar jag med att få på plats imorgon.  På torsdag kommer städerskan och städar arbetsrummet. 

Jag fick en bild på Sissel ikväll. Det går inte att missta sig på att hon har kattungar i magen. Den visar jag imorgon, har 1% kvar på batteriet. 

24 aug 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)