Det är tre

Inget särskilt hände under natten. Visserligen kunde jag inte sova ordentligt den här natten heller men för mig är det naturligt. När jag har ansvar för ett liv, registrerar jag minsta ljud. Stina bad om mat en gång men återvände genast till garderoben, när hon ätit färdigt.

Vid 07:30 steg vi upp. Då ville alla katter, inklusive Stina, ha frukost. Jag älskar mackor - skulle absolut inte kunna banta enligt GI-metoden, som jag för övrigt inte tror på. Jag tror att man ska vara försiktig med fett men att man i övrigt ska äta allt men i små portioner med mycket grönsaker, om man vill gå ner i vikt. Det är det enda, som fungerar, om man ska behålla en viktnedgång, tror jag.

Här koncentrerar vi oss på viktuppgång. Det är angeläget att kattungarna ökar till sin dubbla födelsevikt helst inom en vecka. Naturligtvis finns variationer men c:a 100g per vecka kan man räkna med under de första veckorna. Igår hade Mitzy/Mitzie gått upp 21g, TItzy/Titzie 15g och Gimzy/Gimzie 19g. Duktiga kissar! Duktig mamma!

Vid 10-tiden gav vi oss iväg till Evidensia igen, eftersom någon fjärde unge inte kommit. Värmde underlägget i transportburen, den mjuka sjalen, som kattungarn skulle ha som täcke och värmedynan. Med mamma Stina nära skulle de inte frysa. Ove körde bilen varm och så bar det av till sjukhuset.

Ut med Stina ur buren för ny röntgen, som visade "ingen unge i magen". In i buren igen. Ytterligare en röntgenbild visade samma fynd, dvs tom livmoder. Veterinären var förvånad, inte jag. Hem!

Den gångna natten har varit lugn. Jag har sovit gott. Kattungarna likaså när de inte äter. Stina fungerar som deras toalett och slickar dem i rumpan med jämna mellanrum. Bökigt att ha den lilla familjen i garderoben, både när vi vill klappa och berömma Stina och när jag vill bädda och släta ut underlaget. Jag har klippt till lagom stora bitar av ett lakan till den stora kattlådan, som passar när ungarna blir c:a en månad. De tygstyckena passar också i garderoben. Imorgon kommer en mindre bolåda, som är lämplig för Stina och kattungarna nu.

Ikväll hoppas jag kunna fotografera bebisarna i samband med den dagliga vägningen. Dels är jag en extremt dålig fotograf och dels är ljusförhållandena urusla i garderoben men detta är, vad jag har.

 
9 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)