Det blev snart två birmapojkar

Åter en tillbakablick på 2008 och Tasse. 

De följande dagarna, rättare sagt kvällarna, såg likadana ut. Tasse blev så lycklig när jag kom hem. Så snart jag slog mig ner i soffan hoppade han upp och lade sig sig i mitt knä. Likadant var det kväll efter kväll och det var tydligt att han behövt vara för mycket ensam på dagarna. Jag hade läst att birman inte trivs ensam och behöver sällskap av t.ex. en hund eller katt, om matte eller husse arbetar utanför hemmet på dagarna. 

Redan efter några veckor började jag leta efter en ny birma, helst brun och boende inte alltför långt bort från Stockholm, där jag bodde då. Den enda kattunge jag hittade, som något så när stämde överens med det, var Nobelfusions Quick Silver - en blåmaskad kille som visade sig vara en halvbror till Tasse. ”Det fick duga”, precis så tänkte jag. Stisse, som han kom att kallas, var inte den katt jag helst ville ha då - han var ju blå!!! Nåja, jag behövde fixa ett sällskap till Tasse och han hade nog inga synpunkter på maskfärgen, tänkte jag. Huvudsaken var ju att Tasse skulle bli nöjd. Idag kan jag säga, efter ha lärt känna Stisse, att blå utvecklats till att bli min favoritfärg - och det i många raser, såväl birmor som ragdolls och sibiriska katter .

Stisse är nästan exakt tre månader yngre än Tasse men var inte riktigt flyttklar, när jag och Ove styrde kosan mot Ekerö, där han bodde. Ove och jag var ett par sedan flera år tillbaka men bodde ännu inte under samma tak. Det var jag som hade köpt Tasse och jag ensam, som tänkte köpa Stisse. Ove ville mig bara väl när han, innan vi gick in i huset där Stisse bodde, sade: ”köp inte katten nu, tänk efter lite först”. Han kände mig, visste att jag är snabb att fatta beslut (men ångrar dem sällan för jag vet oftast direkt vad jag vill) och tyckte att det gick lite väl fort nu.

Stina och Stisse ligger nu bredvid mig i soffan. Vi tittar på TV alla tre, Nyhetsmorgon på TV4. Det de flesta har svårt att förstå är att jag både kan skriva och se på TV samtidigt men det kan jag :-). Det är så roligt att Stina numera söker Stisses närhet. Att hon hade stor respekt för Sandie, visste jag, men inte att hon helt enkelt inte vågade lägga sig bredvid honom, när Sandie bodde kvar här.

 

8 sep 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)