Det blir inte alltid som man vill

Katter (och alltför många människor) vill absolut inte prova något nytt, än mindre ändra på någonting. Allt ska vara likadant dag ut och dag in. Därför har katterna haft ett jobbigt senaste dygn.

Här hemma brukar kvällarna se tämligen likadana ut; alltid minst två nyhetessändningar på TV (tidiga och sena), lite kaffe och något annat TV-program, gärna samhällsinriktat eller en film. Sedan brukar Ove lägga sig och läsa och jag sitter kvar i soffan och skriver; något till Trasdockan, något för Ragdollklubben, något för Prata Katt eller ”stolpar” till mina lektioner - alltid i sällskap av katterna.

Igår rubbades rutinerna. Ove skulle ”gå båtvakt”, 21:00 - 03:00. Ingen i sängen och bara en människa hemma - det gillade inte katterna! Ordningen var rubbad och värre blev det. 03:30 kom Ove hem och han började med något som liknade frukost VID HELT FEL TID. Nu blev det jobbigt, för katterna kände ju att de måste hålla honom sällskap. Det har gjort dagen ”upp och ner” för dem. De somnade om vid 5-tiden och sov sedan hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen. Dagen blev långt ifrån som de hade önskat.

Inte heller min dag blev som jag hade hoppats. Anna ringde - fina Anna som skulle ha blivit en fantastisk fodervärd. Mina farhågor besannades - Ibrahims allergitest visade kraftig överkänslighet mot katt. Vem som är mest ledsen - Anna, hennes barn eller jag - vet jag inte. Vi får försöka trösta oss med att det är ändå är bra att vi fick veta detta innan kattungen flyttade in hos Anna och hennes familj, för det hade varit ännu värre om de skulle ha tvingats lämna tillbaka den kattunge, som de hade börjat älska.

Lotta, Sissels fodervärd, var tvungen att lämna bort sina katter just pga av allergi. Hennes son utvecklade efter ett tag en överkänslighet mot katter. Han är vuxen och utflugen nu och reagerar inte heller längre på katter så Lotta kan glädjas åt att ha kissar igen.

Det är många år tills Annas barn flyttar men den dagen kommer. Då hoppas jag att hon förverkligar sina kattdrömmar, för bättre matte är svårt att finna.

25 feb 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)