Det blir många ”kattimmar”

..... om man ska hinna med. Själv kan jag avsätta mycket tid på ”kattjobb” och ändå hinna göra annat också men parallellt med ett heltidsarbete kan det nog vara tufft ibland.

Min dag startade med att förbereda husmanskostlunchen, som jag skulle äta tillsammans med Carin, Tasses matte. Rotmos och fläsklägg smakar mums. Jag är så glad över att Tasse fick flytta till Carin. Tänk så fantastiskt - Ove och jag hade börjat fundera över vad vi skulle göra med Tasse, som tillbringade nästan hela dagarna uppe på en garderob för att slippa dem, i hans tycke, jobbiga kattungarna. Innan vi kommit längre än till en tanke, ringer Carin och frågar om vi har någon vuxen katt till salu (hade hittat mig bland uppfödare i Ragdollklubben). Carin bor i Solna och tyckte Sundbyberg var nära och bra. Idag är Carin en mycket god vän till både Ove och mig. Carin och Tasse trivs fantastiskt tillsammans och det var med värme i rösten, som hon under vår lunch berättade om deras morgonmys. Så här sa Carin: ”Greven (som hon oftast kallar honom, greve Frans af Tassen) märker direkt när jag vaknar på morgonen, t om innan jag själv förstått det. Då hoppar han upp i sängen, jag lyfter upp täcket och han kryper in och lägger sig på mitt bröst. Jag tar tag i och håller i hans tassar och så ligger vi och myser så en stund, innan det är dags för frukost”. Om jag förstått saken rätt är han numera också en duktig korsordslösare :-). Jag vet inte vem som är gladast för att Tasse flyttade, han själv eller Carin. Trots att ragdollen är en mycket människovänlig och sällskaplig katt, som inte gillar att vara ensam, är det inte samma sak som att den gillar bråkiga kattungar. Carin är pensionär, så ensam behöver han sällan vara förutom några timmar på dagarna och då sover Greven.

Vi träffades på Espresso house på Vasagatan 15-17, Åsa, Daniel och jag, dvs kommunikationsgruppen på katthemmet. Åsa har ett inte helt lugnt jobb på TV4 med mycket övertidsarbete. Ändå har hon varit ansvarig för balkongbygget på katthemmet och det har varit ett både stort och tidskrävande projekt. Hon sköter också all annonsering gällande verksamheten. Hemma har hon katterna Torsten Batman, en omplacerad ragdoll och Ödlan, som kommer från katthemmet. Först idag känner jag att jag börjat känna Åsa lite och hon känns trevlig, duktig, ansvarstagande och inte rädd för att arbeta. Daniel känner jag ju lite bättre, eftersom vi har träffats fler gånger tidigare; både i arbetet med Trasdockan och i fredags, när vi diskuterade vår plan på att skapa informationsbladet Fokus Katt. Daniel tar också mycket ansvar och avsätter en hel del tid för katthemmets räkning, trots att han för en vecka sedan börjat på en ny arbetsplats och säkert känner sig trött vid arbetsdagens slut, eftersom han måste koncentrera sig extra, då alla arbetsuppgifter är nya. Det är bara jag som helt ensam kan bestämma över min tid.

Jag tror att vi tre kommer att kunna samarbeta på ett jättebra sätt. Nästa möte - i slutet av oktober - kommer vi att ha hemma hos mig. Jag tycker att det är både trevligt och praktiskt för mig. Det är ju faktiskt jättelätt att komma hit. Både Åsa och Daniel tar pendeltåget och från Odenplan tar det 5 minuter.

26 sep 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)