Det börjar närma sig

Ove och jag tycker att kattungarna inte bara är jättegulliga utan också väldigt påhittiga och roliga. Det tycker inte Sandie. Hon anser att de är jobbiga och ska hålla sig lugna. De har ingen respekt för någonting; de hoppar rakt ut från översta avsatsen på sitt klätterträd, som i förhållande till deras egen storlek är jättehögt, de fortsätter jaga Sandies svans, trots att hon viftar irriterat på den och fräser. Kul tycker de, trots att de säkerligen uppfattar signalen. De är jättetuffa och tycker sig klara allt men blir som små, små änglar och njuter, när mamma tvättar dem. De har just nu, precis som igår kväll, lyckats förmå Stina att lägga sig på golvet och bjuda på "mys med mjölk". 

Om allt går som planerat är det bara c:a en vecka kvar innan Sandie får bebisar. Därför flyttade vi ut den stora, nya buren och ställde den i vardagsrummet. Förra gången Sandie fick kattungar födde hon dem bredvid mig i soffan. Hon ville liksom "hålla tass". Sedan hjälpte vi henne att bära dem till garderoben, dit hon var på väg själv med en unge i munnen. Det var absolut ingen bra plats för Ove och mig, när vi skulle bädda rent till den lilla familjen eller väga bebisarna - vi med våra krångliga knän. Stina har fött två av sina kullar i den lite mindre transportburen, helt självvald. Problemet har varit att den snabbt blivit för liten men att hon ändå varit negativ till att "byta upp sig" till en större bostad :-). Om vi lyckas få Sandie att gilla "Agriaburen", kan hon bo i den tills det är dags att flytta till hagen. Så snart vi ställt ner buren skulle den inspekteras av alla katterna; både i och uppepå.

Jag har ännu inte fått stamtavlorna men de borde komma inom de närmaste två dagarna. Visserligen har vi tid på oss - veterinärbesiktningen, andra vaccinationen och chipningen är inbokad först om två veckor. Det blir många papper att hålla reda på när man har katt, särskilt när man har flera. Då är det skönt att ha vaccinationerna inskrivna i stamtavlan, där ju också all annan viktig information om katten finns. Dagen innan kattungen ska flytta, skickar jag ett mail till de nya ägarna. I det informerar jag om att jag gärna bjuder på kaffe/te och att vi tillsammans - i lugn och ro - går igenom de papper, som ska ingå i köpet. Jag vill också berätta lite om det jag tycker är värdefullt att veta. Men som väl är får vi njuta av våra små busfrön ytterligare en tid.

 

 
17 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)