Det börjar närma sig .....

Det är lite praktiska saker, som jag ska ta mig an innan fredag. Jag minns så väl, hur dåligt förberedd jag var 2011, när vår första kull föddes. Jag hade ingen att fråga. Stinas uppfödare visste heller ingenting och någon annan kände jag inte. För mig är det viktigt att sköta allt på bästa sätt, inte hoppa över något för att det tar tid och jag vill vara tillräckligt påläst för att vid behov kunna hjälpa mina kattungeköpare. Jag tycker aldrig att det är jobbigt, om någon vill fråga något - tvärtom! 

Senast torsdag ska jag dra ut de dokument, som ett kattungeköp kräver. Dessa går jag och den blivande ägaren noggrant igenom tillsammans. Jag lägger sedan det som ska medfölja kattungen i en kasse. Kattungens ”lukta-mamma-filt” (finns hos Lotta) läggs in i den transportbur, som de nya ägarna har med sig. Filtarna lämnade vi hos Lotta vid vårt förra besök, så att småkatterna åtminstone ska känna igen lukten av sin mamma och sina syskon, när de lämnar sitt allra första hem. 

Vi har nu bara en fertil kisse hemma och hon har redan hunnit få två kullar. Om allt går som vi önskar, planerar vi ytterligare två dejter för Sandie. Sedan har hon gjort sitt på avelsfronten. Skulle så gärna vilja ha en avelshona till, innan jag förstår att sluta med uppfödning. Jag känner mig inte gammal men vet ju, vilket år jag är född. Dessutom är det mycket arbete med att föda upp kattungar, även om inte alla förstår det. Nåja, det är inget beslut jag behöver fatta idag :-).

Jag älskar att namnge kattungar!!! Allra gladast är jag, om de nya ägarna behåller namnet, även om jag förstår om de vill välja egna namn. Vore konstigt om jag inte skulle ha förståelse för det med tanke på att Stisse i stamtavlan heter Quick Silver, Stina är döpt till Toffifee och slutligen Sandie, som föddes i Å-kullen och heter Åmille Åsåfin. Alltså har jag döpt om alla våra katter, jag säger ”jag” eftersom Ove låtit mig bestämma namnen, för han vet hur roligt jag tycker att det är. Hur normalt är det;-)?

Jag fick tidigare en bild på Smulan och hennes bror Leo men jag glömde att visa den. Hade hoppats kunna göra det idag men i det här skrotprogrammet står ”fel format”!  Tyvärr kan jag inte visa videon på Kajsa och Buster på 3-årsdagen heller men Primus, numera kallad Edison, har jag en stillbild på. Han fyllde nyligen 1 år och ser ut att bli en ”biffig” kille.

 
13 nov 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)