Det börjar rulla på

Så roligt! Vi kommer att diskutera ett samarbete med Åsa, som hört av sig och representerar en organisation, som vi gärna skulle vilja veta mer om. Därför ska Elin och jag åka dit och ha ett möte med Åsa - vi berättar om oss och vår podd; syfte, kortsiktiga och långsiktiga planer. Åsa berättar om sin verksamhet och hur hon ser på ett samarbete med oss. Jag tror på det, min erfarenhet är att det blir dubbelt så roligt och hälften så jobbigt, om man hjälps åt. Det var det jag gladdes åt igår och ville berätta idag.

Idag släpptes del två på temat kastrering i podden. Där tar vi upp både kemisk och operativ kastration och har också fått en kort intervju med en kattägare, som ger sin syn på kastrering. Vi förklarar också skillnaden mellan sterilisering och kastrering. Vårt mål med podden är ju att man gärna lyssnar på oss och tycker att vi på ett trevligt sätt lyckas förklara och förmedla kunskap.

Vi har redan spelat in de kommande två avsnitten så vi ligger bra till nu, när Melanie snart ska åka bort i fem veckor. Ytterligare två avsnitt var tänkta att spelas in imorgon men vi har skjutit på detta tills på torsdag. Vi måste repetera våra kunskaper innan och Bo Söderströms bok är till mycket god hjälp, när vi nu ska börja förklara vad katten ”säger” med hjälp av sitt kroppsspråk. Boken är, som jag skrivit tidigare, byggd på vetenskap och det gillar jag. Det är inte en massa gissningar och egna tolkningar utan allt bygger på studier och forskning. Elin har också beställt boken. Imorgon ska vi bestämma, vad vi ska börja prata om. Mitt förslag är öronen; att förstå att katten vill förmedla olika saker beroende på om öronen är svagt lutade framåt, bakåt eller ser ut på annat sätt. Vi får se vad vi kommer fram till. Vi planerar göra som en miniserie, där vi talar om svansen, ögonen, kroppshållningen, ljuden osv, en sak per avsnitt att lära sig förstå. Visst har jag lärt mig mycket om detta tidigare men det här blir nyttig repetition.

5 apr 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.