Det finns många sorters katter

Har du hund? Frågan besvaras med "ja" oavsett om man har en chihuahua eller en S:t Bernhard. De är olika till storleken men båda kallas hund. Om frågan istället lyder:"har du katt?" skulle den, som till äventyrs skulle ha en tiger, ett lejon, en leopard eller en jaguar, inte svara "ja". Hur kommer det sig? De är ju kattdjur - bara större än tamkatten. De små katterna kan spinna det vet vi. Huruvida de stora katterna kan spinna är forskarna oeniga. De flesta forskare anser att de inte kan spinna, för att de saknar tungben. Kan det verkligen vara förklaringen till att de stora katterna vanligtvis inte kallas katter eller handlar det om tamkattens låga status i världen? 

De stora katternas tillvaro är ofta mycket tuff (många små katters också). Jag stödjer organisationer, som arbetar för de utrotningshotade djurens fortlevnad genom att skänka pengar till Världsnaturfonden WWF, som är en partipolitiskt obunden ideell organisation. Internationellt sett är den en av de största privata miljö- och naturvårdsorganisationerna. Idag kom ett brev, i vilket man beskriver tigerns situation. Man beräknar att det finns 2 226 tigrar totalt i Indien. Glädjande är att antalet tigrar ökat med 30% i Indien sedan 2010. Tyvärr är det inte lika positivt i Malaysia och på Sumatra, där man fortsätter döda tigrar. Vi hoppas att siffrorna vänder där också. Om ytterligare ett antal människor skulle skänka pengar till WWF, det behöver inte vara stora summor, skulle fler utrotningshotade djur få leva fredade från människans vidriga framfart. Pengarna skulle räcka till att upplysa fler människor om konsekvenserna av deras avskyvärda handlande och på så sätt förhoppningsvis få dem att upphöra med jakten.

Jag vet inte, om det i andra länder hålls TV-galor för djur. I Sverige gör det inte det i alla fall, så vitt jag vet. Givetvis lämnar jag bidrag till organisationer, som stödjer utsatta människor men betydligt högre summor till djuren, som inte får hjälp från inkomstbringande välgörenhetsgalor.

  

17 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)