Det finns mycket att lära och tänka på

Sandie sköter sina bebisar lika bra som tidigare men hon lämnar dem längre stunder, när hon ammat och skött dem. Kattungarna verkar inte ledsna över det, för de har mer och mer börjat upptäcka varandra och sin omvärld. De är också vakna längre stunder för varje dag och tultar omkring i bolådan och det är bara någon dag kvar tills de går fullt obehindrat. Sissel är duktigast att hålla balansen. Man kan se på de nyfikna ögonen att de iakttar varandra och sin omgivning. Det pågår en intensiv inlärning hela tiden i vaket tillstånd.

När man läser om kattungens utveckling står det: "Vid tre veckors ålder börjar kattungarna röra sig mer, även om det kan se lite vingligt ut. Lukt och hörsel är också mer utvecklade. Någon vecka senare har kattungarna börjat få glädje av sina kullsyskon och nu börjar de leka med varandra lite försiktigt". Själv tycker jag att det verkar som om de har glädje av varandra redan nu, även om de inte direkt leker tillsammans. 

När kattungarna är 4-5 veckor gamla är det dags att låta dem vänja sig lite försiktigt vid kattmat. Vi köpte mjölkersättning innan kattungarna föddes. Burken är oöppnad och står i kattskåpet. Jag minns att Stina - mer än kattungarna - tyckte mycket om den, när jag försökte träna den förra kullen att äta från fat. Kanske ska vi blanda till lite babyvälling och ge till Sandie och kattungarna. Mjölkblandningen är energirik och det behöver Sandie och samtidigt kanske kattungarna vill ha omväxling i kosten :-).

Dagen har ägnats till att skriva och läsa artiklar och vetenskapliga rön om katter. Forskare gör att vi får mer och mer kunskap om katter och idag läste jag de senaste rönen om den förfärliga sjukdomen FIP. I söndags höll Perserkattens ordförande, tillika veterinär, en föreläsning för sina med lemmar och speciellt inbjudna rasringar. Ragdollklubben var inbjuden men det hemska benet hindrade mig från att delta men jag fick det material, som delades ut.

 
12 apr 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)