Det finns så många stackare

Tyvärr är det inte bara vinstlotter i livets lotteri men Sandie, Stisse och Stina har haft tur. Ove och jag försöker göra livet så bra som möjligt för dem; vi visar dem respekt, de får bra och smakfull mat och behöver sällan vara ensamma mer än några timmar och då sover de.

Sandie har aldrig ätit annat än ”blötmat” sedan hon flyttade in hos oss men uppfödaren har berättat att hon under sin tid hos henne även åt torrfoder (synd att hon slutade med det). ”Dockan” vet att Ove och jag gör allt för att hon ska öka i vikt, för nu är hon alldeles för tunn. Det var likadant efter den förra kullen men egentligen inte konstigt, för det är krävande för en liten kattmamma att föda upp sex bebisar. Sandie har för länge sedan förstått att det kanske bjuds något annat, som hon är mer sugen på, om hon ratar det hon fått. Jag tror det heter bortskämd :-).

Som sagt - det är som ett lotteri för katten. Blir hemmet en vinst- eller nitlott? Igår fick jag ett sms från Helena, som var med i styrelsen för Stockholms Katthem samtidigt som jag. Helena har länge varit aktiv i Akutgruppen, som omhändertar och omplacerar hemlösa katter. Hon gör ett fantastiskt arbete där och jobbar dag som natt med att hjälpa dem, som befinner sig på livets skuggsida (även människor). När hon kontaktade mig igår var det för att berätta att hon med ljus och lykta försöker hitta någon, som vill adoptera en 9-årig ragdolltjej, som lever under dödshot. Katten är övergiven och endast tillfälligt omhändertagen. Om Helena inte hittar någon som vill förbarma sig över kissen väntar avlivning och hon jobbar mot klockan. Jag önskar av hela mitt hjärta att katten får fortsätta leva. 

Helena hoppades att jag skulle ha tips på någon som skulle kunna ta hand om kissen. 23:30 igår fick jag rapport om läget och 07:30 hörde hon av sig igen. Då hade hon per telefon redan försökt kontakta en uppfödare, som hon trodde eventuellt skulle förbarma sig över katten. Det blev inte många timmars sömn för Helena men som sagt - Helena är fantastisk och har vigt sitt liv till katter. 

Du är kanske den person hon söker? Hör då av dig till mig på 0763-44 46 48 eller a.sjolin@icloud.com. Jag håller tummarna för att du kan och vill ta hand om den lilla tjejen. Ägaren har flyttat utomlands men har lovat att skicka kisses stamtavla till den, som förhoppningsvis vill ta hand om katten. 

3 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)