Det gäller att ligga steget före

Våren är här på riktigt, även om det fortfarande är kyligt och har snöat idag. Jag har inga vetenskapliga belägg för det jag misstänker men jag känner mig tämligen säker på att det förhåller sig som jag tror. Det är ljuset som gör att katten vill ut, precis som att fåglarna börjar kvittra, när solljuset når corous pineale (tallkottkörteln). Åtminstone var det vad jag fick lära mig under en anatomilektion på Röda korsets sjuksköterskeskola. 

Det är inte bara våra kissar som vill vara ute på dagarna. Även två, tämligen nyinflyttade katter i grannhuset, gillar att vara på sin balkong. När Ove och jag åt middag idag, utbrister Ove plötsligt: "nej" med ängslig röst. Han hade sett en av grannkatterna hoppa upp på räcket på sin balkong. Nedanför finns ett cykelställ med många velocipeder - inte bra! Värre blev det. När katterna kom ut på balkongen i höstas, strax efter att de flyttat in, gick de snällt på golvet och jag gissar att deras matte räknade med att de skulle fortsätta så. Nu är de hemmastadda i lägenheten och ljuset är här. Katterna, två husisar, är modigare och nu måste de endera vara kopplade eller balkongen nätas in. Plötsligt, jag är glad över att jag inte såg det, hoppade katten från balkongräcket till fönsterblecket utanför köket (tror jag). Änglavakten var med, så katten klarade språnget utan att halka ner från den hala plåten (det hade snöat på eftermiddagen). Förmodligen befann sig ägaren innanför fönsterrutan, för den öppnades direkt och kisse hoppade in. 

Annelie skickade ett foto på Smulan, där hon sitter på bordskanten på den nyligen nätade altanen. Innan Smulan kom, kunde Annelie ha altandörren öppen och behövde ändå inte passa Leo. Som den hemkära katt han är, lämnade han inte tomten. Yrhättan däremot vill utforska områdena även utanför de egna ägorna. Smulan verkar iallafall inte störas av att hennes revir nu är begränsat och Annelie kan koppla av, trots att dörren är öppen.

Imorgon ska jag först intervjua Ulrika Olsson, därefter hälsa på Nicke på sjukhuset, sedan påbörja min artikel om Pawpeds och på kvällen deltaga i Ragdollklubbens styrelsemöte. När jag bokade telefontiden med Ulrika, berättade hon samtidigt att hon föredrar äldre kissar, sådana som inte anstränger sig mer än de måste. Själv älskar jag att ha kattungar hemma men måste tillstå att det faktiskt är lite skönt också, nu när vi bara har de vuxna hemma. 

Jag ska försöka vänja mig vid mer normala sovtider, hur man nu gör der. Trots allt är jag en utpräglad nattmänniska. Jag är mycket sällan trött och jag känner mig utvilad, om jag sover fem timmar. Anledningen till detta försök med ändrade sovvanor är att det blir tråkigt att ligga ensam vaken i mörkret vid tvåtiden. Som jag skrivit tidigare - passerar klockan 01-01:30 lägger kroppen in en ny växel och jag blir jättepigg igen, även om jag varit lite trött kvarten innan. Vi får se, hur det går :-).

 
9 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)