Det gäller att se upp

Detta kunde jag läsa på internet: "Priserna för veterinärvård fortsätter att stiga, visar en ny analys från Folksam. I snitt har priserna på enkla diagnoser som klåda, klobrott, urinvägsinfektion och öroninfektion, stigit med 22 procent sedan Folksams tidigare mätning (2016-2017)".

Artikeln fortsätter: "Folksam efterlyser insatser som kan inleda resan mot en kundvänligare veterinärvårdmarknad, till exempel tydliga riktpriser på veterinärklinikernas hemsidor...."

Försäkringsbolaget Sveland har gjort en annan undersökning. Den visar att priserna varierar kraftigt för samma diagnoser mellan olika vårdgivare.

Precis detta upptäckte jag också under min research igår. Jag är inte klar ännu men målet är att Carina och jag ska kunna visa en prisjämförelse mellan slumpmässigt utvalda veterinärkliniker/mottagningar.

De stora aktörerna på veterinärmarknaden är Evidensia och AniCura. När jag skulle jämföra priserna för vanliga anledningar till veterinärbesök, fann jag att AniCura valt att inte lägga ut sin prislista, varför jag ringde för att få uppgifterna telefonledes. Jag möttes av viss skepsis, åtminstone uppfattade jag det så, eftersom jag ombads redogöra för anledningen till att jag frågade, innan sköterskan svarade.

Jag är långt ifrån klar med mitt underlag men det blir inte något som är statistiskt hållbart - därtill krävs ett enormt arbete men jag tror mig ändå kunna komma att se en viss tendens. Hoppas också få hjälp från fler i försäkringsbranschen, som säkerligen noga har tittat på och analyserat sina kostnader till försäkringstagarna. Spännande ska det i alla fall bli att se, hur mycket som skiljer mellan det högsta och lägsta priset för ett och samma ingrepp.

Tack alla för i år och GOTT NYTT ÅR!

Annelie 

31 dec 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)