Läkningen går inte att påskynda

Sandie är väsentligt förbättrad idag men mycket återstår ännu, innan hon är helt återställd. Jag önskar att det ginge att snabba på läkningsprocessen - men tyvärr.

När Sandie kom hem igår och jag öppnade burdörren, reste hon sig upp på vingliga ben fortfarande påverkad av narkosen. Jag insåg direkt att hon inte skulle klara av att gå, så jag bar henne till sovrummet och lade henne varsamt på sängen. Hon var väldigt orolig och försökte genast att hoppa ner, vilket jag förhindrade genom att lyfta upp henne och ta med henne till soffan, där hon fick sitta i mitt knä. Plötsligt reste hon sig blixtsnabbt upp, hoppade ner på golvet och rusade ut i hallen, där hon tvärstannade. Det hela gick jättefort. Gissar att hon först där förstod att det gjorde mindre ont, om hon rörde sig försiktigt. När jag hämtade tillbaka henne verkade hon lättad. 

Vid 19-tiden var Sandie fortfarande påverkad av sövningen men hade nu återfått balansen men hon stördes av att bodyn hindrade hennes naturliga sätt att röra sig. Lilla gumman kunde inte förstå varför och hur det blivit så här. Oh, vad jag hade velat kunna förklara för henne och få henne att begripa att det snart skulle bli bra igen. 

Vid 20-tiden serverade jag henne lite KMR (modersmjölksersättning/tillägg till kattungar) som hon med glädje lapade i sig. Hon fick bara lite, eftersom jag bedömde att det fanns risk för att hon skulle må illa. Det gjorde hon inte, som väl var. Innan jag lade mig - en bit efter midnatt - fick hon även lite fast föda. Även den fördrog hon väl. Därefter följde jag med henne till toaletten, där hon både kissade och bajsade i kattlådan. Efter det tog jag med henne till sängen men där ville hon inte vara utan hoppade själv ner på golvet och gick ut i köket, där Stisse låg på en stol. Jag tror att det var där hon sedan sov.

Vid 7-tiden imorse hoppade Sandie upp i sängen och sov där ytterligare ett par timmar. Hur fortsättningen på dagen blir vet jag naturligtvis inte men tror att den för Sandies del kommer att bli väsentligt mycket bättre än gårdagen.

Detta är vad jag hinner berätta idag men naturligtvis rapporterar jag vidare imorgon om Sandies återgång till det normala livet -  nästan normala iallafall. Skillnaden är att hon från att tidigare ha varit fertil nu kommer att vara, hoppas jag, en lycklig kastrat, 

 

23 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)