Det kan ta tid att bli en familj

Baltazar, Carinas Bengal, har inte tyckt att det varit toppen att lämna sin mamma och sina biologiska syskon. Det visar han genom att morra och fräsa, säkerligen bara ett tecken på att han känner sig osäker i sitt nya hem med två främmande katter. Carina skriver att det är först idag, som han vågat sig ut från Loves rum. Precis som människor har också katter olika lätt/svårt att skapa nya kontakter. Stina vågade sig ut i lägenheten på egen fot först efter fem dagar. Detta trots att både Stisse och Tasse satt helt stilla på golvet och bara tittade på henne. Sandie däremot behövde inte ens en minut, innan hon gick ut och bekantade sig med de övriga katterna. Stisse var först med att gå fram och välkomna henne, nos mot nos, Tasse satt en bit ifrån och tittade på "sin nya syster" och Stina morrade. Sandie morrade tillbaka och fortsatte sin upptäcktsfärd genom lägenheten. Hon struntade i Stinas morrande, insåg att hon var ofarlig. Några timmar senare ignorerade hon morrandet totalt och "svarade" inte ens på det. Kanske är Baltazar en Stina, dvs behöver lite tid innan han vågar lita på de andra katterna.

Sent igår kväll kom ett sms från Cecilia. Tidigare på kvällen hade hon varit så ledsen men nu hade ett hopp fötts inom henne. En kvinna som läst om Ronjas allergi (på Blocket) hade skickat ett meddelande till henne, där hon berättade att hon själv trott sig vara allergisk mot sin katt. Att älska ett djur och behöva inse att man måste göra sig av med det, är en svår insikt. Kvinnan berättade att hon, innan hon skulle sälja sin kisse, ville kontakta en veterinär och diskutera situationen med honom/henne och - vilken lycka!!! Katten hade någon typ av kvalster i pälsen och det var mot dem, hon var allergisk. Den behandlades och kvinnans allergiska symtom upphörde. Oh, vad jag önskar att det kan finnas en liknande förklaring till Ronjas problem.

Om Sandie inte är dräktig, kommer vi att behöva banta henne sedan. Hon är konstant hungrig nu och har blivit väldigt rund om magen. Det är nog kattungar :). Jag har redan namn, som jag tycker är fina, till dem: Nicke, Nilla, Nisse, Nanna, Nimbus och Niki. Så snart Stina har parats har jag också varje gång tänkt ut namn till hennes bebisar. Det vanligaste är att Ragdollen får 3 - 4 ungar och jag har precis som tidigare tagit fram sex namnförslag, för det är ju omöjligt att veta vilket kön kattungarna kommer att ha. Nu hoppas vi få använda namnen runt den 20:de mars.

26 feb 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)