Det kom ett brev om seniorer


Katter blir seniorer vid omkring 7 års ålder. Då kan ålderstecken börja uppträda; kanske har kissen börjat se sämre, blivit stelare i kroppen eller fått gråa strån runt nosen. Inte helt olikt oss människor med andra ord (förutom grått runt nosen :-) förstås)
För att underlätta åldrandet för kisse bör man:

Artros och stela leder ökar med stigande ålder. Det finns speciella foder som främjar ledhälsan. Vissa katter (även människor) kan också må bra av kosttillskott, exempelvis glukosamin. Katten kan också behöva medicin mot värk.

Ett annat tecken på åldrande kan vara hormonella besvär. Katter kan få problem med sköldkörteln. Tecken på det är viktnedgång (trots att katten äter mycket), pälsen blir tovig, katten jamar mycket, är allmänt orolig och kan till och med bli lite aggressiv. För att fastställa diagnosen gör veterinären en allmän klinisk undersökning och tar blodprov.
En grå nos och stela leder är lätta att se men desto svårare är det att veta vad som pågår inuti kroppen.
Även om katten inte uppvisar ålderstecken, bör den veterinärundersökas varje år från 7 års ålder.

Emma ska hjälpa till med arbetet på hemsidan. Sååå underbart! Carina och jag har fullt upp med att skapa våra alster och hinner inte också publicera dem. Då "fastnar" de i DropBox i väntan på någon som ska ta sig an dem. Nu kommer det problemet att vara löst. Emma publicerar sedan länge våra inlägg på FaceBook och har nu lovat att också påtaga sig både mer arbete och större ansvar. Idag träffades Emma, Carina och jag hemma hos Emma på Vendelsö. Carina invigde Emma i hanteringen av Joomla, där Ragdollklubbens hemsida är skapad.

När jag skrivit detta inser jag att det är dags att beställa tid för hälsoundersökning även för Stina. Hon fyllde sju år 7:de maj. Stisse undersöktes av djurdoktorn för c:a ett halvår sedan.

 

3 aug 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.