Det mesta styrs av katterna

När barnen var små anpassades hemmet helt efter dem. Det fanns säkerhetsspärrar på fönstren, proppar i kontakterna som omöjliggjorde att barnen skulle kunna sticka in något i eluttagen, spisskydd, halkskydd under mattorna osv. Barnen är sedan länge utflugna med egna fönsterspärrar, eluttagsproppar och halkskydd men inte heller nu kan vi planera vårt hem som vi vill fullt ut. Numera är det djuren som avgör vilken typ av soffa vi ska välja, om balkongdörren ska stå öppen eller vilka växter vi kan köpa. Men........ det gör inget att vi inte kan köpa en tygsoffa, liljor, hyacinter eller att vi inte kan ha fönstren på balkongen öppna mer än några centimeter, trots att det är 25 grader ute. De eventuella uppoffringar vi gör är de värda flera gånger om - katterna! 

Nästa vecka kommer troligtvis vår nya skinnsoffa. Visserligen var det inte länge sedan vi köpte vår nuvarande soffa men jag vill ha en högre. Skinn är det enda material, som är aktuellt hos oss. Visserligen vässar både Stina och Sandie sina klor på något av klös/klätterträden, för övrigt gör Stisse också det men han föredrar tygmöbler :-(. Han har redan fått två soffor att se ut som ryamattor med långa öglor, främst på sidostyckena. Den nuvarande skinnsoffan har han aldrig rört. 

Idag har vi haft pälsvård här. Vi startade med Stisse, som kan vara besvärlig ibland. Han gillar att bli kammad men mot slutet av proceduren, vill han alltid hjälpa till och själv hålla i kammen med tänderna :-). Idag kopplade han av och spann. Stina var som vanligt foglig. Sandie behöver man bara ”damma av”. Hennes päls är som silke och hon har i stort sett ingen underull  alls. Det är egentligen oerhört lite arbete med katter. En kvart nu och då till pälsvård, några minuter till att klippa klorna och utfodring morgon och kväll (om man inte har en ”Sandiekatt” förstås, som kräver mat flera gånger om dagen - man misstar sig inte på, när hon kräver att bli serverad :-).

Kattungarna äter duktigt och ökar fint i vikt. Det skiljer inte många gram mellan dem och det varierar från dag till dag, vilken av dem som väger mest och minst. Ragdollen är en matglad ras.

11 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)