Det optimala husdjuret

Hela 95 procent av kattägare i Sverige menar att de blir lyckliga av att umgås med sin katt, 87 procent säger sig älska sin kisse. Det visar en ny undersökning om djurens emotionella värde. Katter inte bara bjuder på lycka, de sprider också kärlek. I undersökningen, som genomfördes i flera länder, är det bara britterna som tycker mer om sina katter än svenskarna och de toppar med 95 procent ren kattkärlek.

Var fjärde kattägare säger också att katten är den, som ger bäst tröst när hen är ledsen, t.o.m. bättre än vänner, familj och partner.

I nästa nummer av Trasdockan skriver jag en del om försäkringar och försäkringsbolag. Det har skett en enorm förändring i kattägares syn på vikten av att försäkra sin kisse - en positiv och viktig utveckling. Allt fler kattägare har idag sin katt försäkrad, störst är ökningen bland huskattägare. En huskatt har samma positiva inverkan som en raskatt och ska därför ha lika bra försäkringsskydd, fin omvårdnad och visas samma respekt som övriga familjemedlemmar, menar jag. Avlivning för att man inte har råd är inget argument jag ”köper”. Innan man skaffar ett djur måste man se över sin ekonomi och avstå, om man inte har pengar till det djuret ifråga kan komma att kosta. Ja, det är tråkigt, jag vet, men livet är inte rättvist. Här har vi uppfödare ett stort ansvar - att tillse att våra kattungar kommer till bra, nya ”för-alltid-hem”.  

1974 försäkrades den första katten i Agria. Om något annat försäkringsbolag var före, känner jag inte till men har svårt att tro det. 

Att ha förmånen att ha så fina kattungeköpare, som jag har haft, är en ynnest. Igår kom en hälsning från Laila, Janne Flinga och Stollarna, som Laila kallar sina hundar. Flinga, eg. Snöflinga Blå, föddes natten mellan den 8 och 9 november 2016. Den natten var speciell på många sätt; främst för att Flinga och hennes bror Primus föddes då men även för den TV-sända valvakan från USA. Det var mörkt i alla hus runt omkring men i svag belysning och med dämpat ljud - i sällskap av Stisse, Sandie och mig själv, födde Stina sina älskade kattungar. Dessutom kom årets första snö då, därav namnet Flinga. Stina har alltid varit den bästa av mammor; kärleksfull och tålmodig.

Flinga bor i Västerås och på fotot njuter hon av att bli kammad och borstad av sin husse.

 
31 mar 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)