Det stora klätterträdet nedmonterat

Modigare och modigare, skickligare och skickligare. Kattungarna sover mycket, precis som alla småbarn gör (för övrigt sover även de vuxna katterna mycket). Den stora skillnaden mellan småttingarna och de vuxna kissarna är att de små inte är stilla en sekund, när de är vakna medan de stora kan ligga någonstans och bara titta. De små jagar varandra, småslåss, "spelar boll" och klättrar. Hittills har de nöjt sig med att klättra på sitt lilla träd med två avsatser men nu har de upptäckt den stora klätterställningen, som når ända upp till taket. Flinga har vid två tillfällen varit på väg upp i den. Med sina vassa naglar har hon oförskräckt, snabbt klättrat uppåt och hon hann till näst högsta nivån i ett nafs, innan jag han hejda henne. Eftersom jag en gång, i ett obevakat ögonblick, varit med om att en kattunge ramlat ner från den översta avsatsen (strax under taket) beslöt jag att ta ner trädet. Det ligger nu på golvet i katt/arbetsrummet och kommer att ställas på plats först när kattungarna flyttat - till de vuxna katternas stora sorg. De älskar sitt torn!

Idag har jag satt ut en annons på Primus på Blocket. Så snart annonsen publicerats fick jag svar från två personer, som kanske inte är helt medvetna om vad en rasren ragdoll (med stamtavla) kostar. En seriös uppfödare bör följa Ragdollklubbens hälsoprogram, anser jag, och kostnaden för att föda upp kattungar är inte försumbar. Om man inte äger hankatten, och det gör inte jag, kostar det pengar både för själva parningen och dessutom för kattungarna. De ska vaccineras, ID-märkas och veterinärbesiktigas innan flytt, försäkras och registreras i SVERK för att få stamtavla. De ska ha "bästa-bästa" maten, sand, leksaker osv. Kattmamma ska vara ultraljudsundersökt av en av de specialistutbildade (totalt femton stycken i hela landet) veterinärerna. Allt detta skriver jag än en gång, eftersom de två som sms:ade mig tyckte att priset är för högt.

Idag finns en annons på Blocket på ragdollkattungar i Södertälje. De kostar 8 500 kronor. Den som i god tro köper någon av kattungarna hoppas jag har fått en gullig, trevlig katt men någon Ragdoll har vederbörande inte fått. Katten säljs utan stamtavla och så måste det ju vara, för det är inga ragdolls. T om ett otränat "ragdollöga" kan se att bilden föreställer blandraskatter. Längre ner i texten står visserligen att mamman är blandraskatt men kattungarna säljs som ragdolls. Om detta kallas bedrägeri eller bedrägligt beteende är inte alldeles solklart men något av brotten har annonsören begått. Titta själva!

30 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)