Det tredje

Idag kom ett meddelande från Björn, mitt nuvarande försäkringsombud på Agria. Det är snart två år sedan han presenterade sig och berättade att han "tagit över mig", sedan Catrine slutat. Jag kan väl inte säga att jag haft så mycket med Agria att göra men jag tycker om att veta vem jag talar med, de gånger jag har en undran. Nu hoppas jag att även Björns efterträdare ringer och talar om vem hon är.

Jag är nöjd med mitt försäkringsbolag; upplever det seriöst och väl grundat. Agria ägs till 100% av Länsförsäkringar och är Sveriges första rikstäckande djurförsäkringsbolag. Agria grundades 1890 och hette från början Skandinaviska Kreatursförsäkringsbolaget, SKFB men kom så småningom att bli Agria Djurförsäkring. Det blev en rivstart för bolaget! Redan det andra året var cirka 20 000 hästar och 18 000 nötkreatur försäkrade i SKFB. Agria är Europas största djurförsäkringsbolag med ca 600 000 kunder.

— Varför är mina katter försäkrade i Agria och vet jag något om andra försäkringsbolag? På den första frågan kan jag svara att Agria var det enda försäkringsbolag jag förknippade med katter, när jag tecknade min första kattförsäkring. På den andra vill jag svara att jag vet, åtminstone visste en hel del för ett par år sedan (tiden går så fort och jag kan inte säkert säga när det var). Då gjorde jag en jämförelse mellan fem vanliga bolags villkor och priser på kattförsäkring. Det var inte helt enkelt, eftersom man presenterar sig lite olika men det jag kom fram till var, att det finns ingen anledning för mig att byta försäkringsbolag för mina katter. Det som jag möjligtvis inte var nöjd med hos Agria tidigare var att det inte fanns möjlighet att teckna tilläggsförsäkring för TR (tidigare benämnd FORL) men sedan förra sommaren är katterna försäkrade mot det, tror att möjligheten  kom i juli Faktum är att när Stisse och Sandie var hos veterinären på vanlig hälsoundersökning i december 2019 blev det aktuellt att använda försäkringsskyddet (som jag berättat m tidigare). Just beträffande TR har If bättre villkor, för där är TR med i grundförsäkringen och man slipper betala extra för  TR-försäkring.

Jag fick ett par foton på två, lite lata men ändå närvarande, arbetskamrater, som uppskattar att så många numera arbetar hemifrån.

13 maj 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)