Vuxensagan

Det var inget rån eller annat brott det handlade om. Det gällde kungahuset. 

Ove och jag åker tåg, och det vill jag alltid göra hellre än att ta bilen, när vi ska resa längre sträckor. Tänk så mycket skönare det är att luta sig tillbaka, inte tvingas hålla sig koncentrerad på vägen och den övriga trafiken, utan kunna koppla av, småprata, gå till restaurangvagnen och få sig något gott till livs. SJ:s kaffe och smörgåsar smakar riktigt gott numera! Men......alla oljud barnen kan åstadkomma, när de tröttnat på att sitta och titta på naturen (och det är tämligen omgående) kan vara mycket störande. Barnfamiljer åker oftast i andra klass. Därför väljer vi alltid första klass, så även igår. Det var ett Internettag Falun - Stockholm. 

I vår vagn åkte även Carl Philip, Sofia och deras son. Helt vanliga människor med samma människovärde som alla vi andra. Varför då detta trams och jams kring kungahuset? Hur kan vuxna människor med ben, armar, huvud, inre organ som alla människor har stå i hopar nedanför en balkong och vinka till andra med armar, ben, huvud och andra organ? Folk står där för att få se en familj, som ärvt sina ämbeten, utan att behöva göra något alls för att få titlar och försörjning. Det lilla barnet igår, c:a ett halvår gammalt, skiljer sig ju förvisso från sina jämngamla. Han har en titel, han kallas prins. Han kommer att behöva läsa tal, som någon annans skrivit, använda kläder, som någon annan valt ut eller bestämt och hänga på sig konstiga medaljer. Det är hans motprestation för att aldrig behöva arbeta och ändå kunna leva ett ekonomiskt oberoende liv. Royalisterna invänder: "de har ju det så jobbigt. Det är ju alltid påpassade". Ja, påpassade men också uppassade och det är helt frivilligt att stanna kvar med apanage och "förkörsrätt" i livet. När jag väntade på att Ove skulle hjälpa mig av med rollatorn, stod jag bredvid den nya prinsessan, som väntade på sin make (med poliserna och vakterna ett steg bakom), kom en medelålders kvinna fram och började fotografera! Hon såg ut som om detta var den lyckligaste dagen i hennes liv. Stackars människa! Förstår du inte att vi skattebetalare betalar 135,4 miljoner kronor till Kungliga Hovstaterna (i dagligt tal hovet), och 25 miljoner mer idag än 2010. Kungafamiljen har utökats och mer pengar behövs. Hur mycket bättre kommer Sverige nu att bli, när kungafamiljen utökats. Vad gör medlemmarna i kungahuset för sina pengar och hur är det möjligt att det räcker att bara födas för att åtnjuta detta enkla och tillrättalagda liv? Jag önskar att vi kunde utbilda och anställa fler sjuksköterskor, poliser och lärare och med automatik få mer pengar, för att de blivit fler. Det skulle verkligen innebära en stor förändring för många. 25 miljoner är en bra bit på väg och om Sverige året därpå hade fått ännu fler medborgarna skulle det bara vara att anställa ännu fler och pengarna som krävdes, skulle vi ju inte behöva bekymra oss om. De bara kom.

Vårt land har förändrats i en oerhört snabb takt i de flesta avseenden, sedan Västerås riksdag 1544 beslöt att landet fortsättningsvis skulle vara en arvmonarki. Den tekniska utvecklingen har varit explosionsartad, landet har till stor del sekulariserats, barnen behandlas med respekt m.m, m.m. men i ett avseende har utvecklingen stått stilla och det är synen på monarkin. Nära hälften av alla svenskar vill bevara sagan om kungen, drottningen, prinsen, prinsessan och hela kungariket (den enda skillnaden är att bilderna numera är digitala istället för tecknade).

Vad blev skrivit om katter idag? Inget. Det blir desto mer imorgon. Tänk, om bara en av apanagemiljonerna kunde gå till katter, hemlösa små och utrotningshotade stora, forskning och utbildningar. Det vore att använda pengarna på ett bra sätt. Jag hoppas verkligen att Ragdollklubbens medlemmar vill bidra med pengar till insamlingen till forskningen om dvärgväxt hos katter. Så arbetar vi, när vi behöver mer pengar.

2 okt 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)