Det var ju tråkigt....

Visserligen kommer nog Stina att få småttingar snart men det skulle passa bra, om Sandie också skulle kunna få bebisar på vårkanten precis som i år. Då var det förvisso jobbigt men det berodde ju på att min första knäoperation måste göras om pga av den infektion jag drabbades av. Att nästan inte kunna ta sig fram på egna ben och dessutom hela tiden vara rädd för att trampa på eller snubbla över en liten kattunge var tufft. Mitt knä blir nog aldrig helt bra men det är ju klart mycket bättre än på försommaren.

Det gäller att vara ute i god tid om man börjar fundera på att para sin hona. Det är svårt att hitta en fertil hankatt att låna och än mycket knepigare, om man dessutom har särskilda önskemål. Jag vill ju hitta en brun bicolour och plötsligt hittade jag honom, Wermdös Zorba. Vilken vacker kisse! Han fanns visserligen inte annonserad som avelshane men många uppfödare lånar ändå ut sina hanar till andra uppfödare. Hoppas!!! När jag kom hem från "Nageljeanette" hade jag ett mail från Zorbas ägare. Zorba är tyvärr kastrerad. Men.......otroligt, jag hade fått ett mail från Rättvikskullans uppfödning, en ny uppfödare som bor i Stockholm. Tidigt i somras kontaktade jag henne på inrådan av Pia, vars hane vi lånat tidigare till Stina. Rättvikskullans själv heter Ulrica och hon svarade då att hennes hane fortfarande inte var scannad hjärta och njurar. Nu var det gjort utan anmärkning och katten var redo, skrev hon. Ulrica har ingen hemsida och jag minns varken vilken färg eller teckning hennes katt har. 

Jag är glad över att få vara inneboende hos katterna men ibland innebär det en del jobb, som idag t ex. Stisse tycker om att ligga längst ut på den kortare delen av hörnsoffan men där måste jag sitta, när jag ska torka håret. Sladden räcker inte längre. Stisse är en underbar katt men han har ett fel - han tar aldrig någon hänsyn. Han märkte att jag ville sitta, där han låg och jag försökte verbalt förhandla med honom utan framgång. Då lade jag fram en kudde på den andra delen av soffan, för han vill ha sitt huvud på en sådan, när han ska sova, lyfte försiktigt upp honom och bar honom till den andra soffhörnan. Han såg ut som om han ville fråga:"varför gör du så här" men trött som han var, somnade han om med huvudet på kudden. Att tillräckligt fort få fram mat, när de beställer, är inte heller något jag klagar över, trots att jag själv precis är i färd med att sätta mig tillrätta för att börja äta min egen anrättning. När jag försöker förhandla med dem och försöka få dem att låta mig äta först, blir det blankt nej. De är hårda mina chefer men jag älskar dem.

Nu är alla mätta, både Ove, jag och alla katterna. Stina sover på golvet under byrån, Sandie i klätterträdet och Stisse på sitt hörn på soffan. Nu kan även Ove och jag sätta oss, där vi får plats. 

22 okt 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)