Ännu inte på Ragdollklubbens hemsida

....... men så här har jag skrivit på vår FB-sida: "En blå ragdolltjej, RAG a 04 är upphittad i Grödinge. Hon har under några veckor gått runt bland husen, innan man insåg att hon inte hittar hem. Veterinär har bedömt att hon är c:a 2 år gammal. Hon är chipmärkt men inte registrerad i SVERAKS ID-register. Har du något tips att ge, hör av dig till Annelie Sjölin tel: 0763-44 46 48.

Vi har en rubrik "Efterlysning" på vår hemsida och annonsen kommer att placeras där, eftersom Klubbmästerskapet tar så mycket plats. Kanske, kanske inte bra - värt att diskutera lite närmare i styrelsen, eftersom denna katt tyvärr nog inte är den enda ragdollen, som är/kommer att vara vilse. På SERAKs hemsida finns en rubrik ID-register och där kan man skriva in sin katts ID-nummer och kolla att man själv står som ägare. Jag upptäckte av en slump att min veterinär skrivit fel, när han skickade in uppgiften till SVERAK. Det finns inget krav på att chipmärkande veterinär ska skicka in ID-numret och då är det uppfödaren eller den nya ägaren, som ska tillse det. Från och med nu- har inte tänkt på det tidigare - ska jag själv kolla det innan kattungen flyttar. Om oturen skulle vara framme och dörren öppen och katten smiter ut, kan man efterlysa kissen med hjälp av SVERAK. "Vill du annonsera om bortsprungen eller upphittad katt? Gör det utan kostnad på VILSE.NU". Så står det på hemsidan. 

Jenny, som ringde mig om den upphttade katten, är en sann djurvän. Hon har under flera veckor sett kissen stryka omkring i området men trott att hon tillhör en av grannarna, som hon vet har ett par Helig Birma-katter. För ett par dagar sedan stod det klart för henne, när katten försökt ta sig in i en soppåse som stod på trappan, att den var hemlös. Hon tog den till veterinären, som själv har två ragdolls och direkt kunde se att det är en rasren, ID-märkt katt. I väntan på att ägaren ska ge sig till känna, får den uthungrade kissen nu både mat och husrum hos Jenny. Katten är lite skygg men en katt förvildas på bara några veckor, om den lämnats åt sitt eget öde. Om ingen ägare dyker upp, kommer katten att få flyta in hos en kattälskande granne till Jenny.

Varken Stina eller Stisse tigger, förutom när lördagstorsken står på kokning. Sandie däremot tigger alltid, när jag sitter i soffan och äter frukost. Jag gillar varken att äta i sängen eller framför TV:n, utan jag vill sitta vid matbordet. Min frukost kanske många inte skulle kalla frukost. Den består endast av 1-2 skivor mörkt bröd med Philadelphiaost (istället för Bregott e dyl) och Prästost, Nescafé med mjölk och....nej, inget mer, trots att jag vet att frukosten är det viktigaste målet på dagen. Att jag äter dagens första måltid i soffan beror på att då kan jag samtidigt få fart på de stela benen, som inte direkt samarbetar med huvudet, som vill att de ska börja fungera drekt på morgonen men.....har man inte större problem, får man ändå vara nöjd. De kommer ju igång efter c:a en timme, när de fått trycka och trampa på bordets underrede.

Mammor är förebilder för både människor och de flesta djur. Därför har jag numera fyra tiggare under bordet, när jag äter ost. Det är bara osten de ill ha. Den mat jag äter vid matbordet, får jag ha ifred. Ingen, varken stor eller liten, gillar annan vanlig människoföda och det är jag tacksam över, för det är faktiskt jobbigt ibland, när Sandie slår på mig med tassen, när hon tycker att hon får vänta för länge på en ny ostbit.

22 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)