Diplomerad

Äntligen! Jag skickade in diplomeringstestet förra veckan och provet rättades idag. På SVERAK:S startsida finns ett tillkännagivande, ett "Grattis till Diplomeringen". Jätteroligt att läsa. Jag kallar Diplomeringstestet ett "juridiskt/teoretiskt körkort för uppfödare" till skillnad från PawPedskurserna, som jag kallar "teoretiskt/praktiskt körkort för uppfödare och andra kattägare". För mig är det viktigt att ha en kunskapsbas att stå på för att jag ska kunna ge mina djur och kattungeköpare det allra bästa. Jag väntar nu på att komma med på Pawpeds fortsättningskurs, G2. Så småningom kommer ett diplom, som visar att jag nu är diplomerad och det ska jag lägga på min hemsida.

Jag hoppas också kunna hitta en bra föreläsare om katters beteende att kunna föreslå som tema på ett medlemsmöte i Ragdollklubben. Likaså hoppas jag kunna få till stånd en utbildning i både tand- och pälsvård och flera idéer ligger i pipeline. Ju fler vi är, som upptäcker glädjen av kunskap och att kunna tillämpa den, desto bättre kan vi ta hand om våra älsklingar.

Ringde till Cecilia på kvällen och hon lät mycket ledsen. Strax innan jag hörde av mig, hade hon bestämt träff (imorgon) med en kvinna, som vill köpa Yatzi. Det blev plötsligt så påtagligt för henne att hon skulle tvingas skiljas från sina älskade kattungar. Jag förstår att hon känner sig förtvivlad men, om hon klarar att bortse från sin egen sorg, kan hon nog ändå vara glad. Spekulanten verkar vara seriös och kan erbjuda Yatzi ett fortsatt liv tillsammans med en annan katt, en treårig Ragdoll. Så hoppas vi nu att Maxi också  kommer att få flytta till ett bra hem, där han inte kommer att behöva vara ensam långa dagar. På Ragdollklubbens hemsida "kattungar till salu" finns nu båda kattungarna och de kommer att finnas kvar där, tills jag vet, om det blir bestämt imorgon att Yatzi flyttar till ett nytt hem.

Jag vet inte ännu, hur det gått med Mitzis "nye bror", Bengalen Baltazar. Han har nu bott i familjen i drygt fem dagar, så nu borde han vara accepterad. Katter är i allmänhet duktiga på att anpassa sig.

De senaste bilderna på Yatzi och Maxi. Bicolourkatten är Yatzis blivande bror. Fin kisse. Jag vill också ha en bicolor, planerar för det.

 
25 feb 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)