Svenska Djurambulansen

Svenska Djurambulansen är en ideell volontärverksamhet, som hjälper djur och djurägare i nöd och transporterar dem till veterinär eller annan lämplig instans. Föreningen grundades 2008 i Göteborg och finns sedan 2011 även i Stockholm. Målet är att växa vidare till fler platser. Djurambulansen tar emot mer än 13 000 samtal varje år och gör nära 3 000 utryckningar till djur i nöd. Alla utryckningar är kostnadsfria tack vare donationer från privatpersoner och företag, som är engångsgivare, månads- eller årsgivare. Föreningen får inga statliga bidrag.

När William, grundaren av Djurambulansen, såg en påkörd katt vid vägkanten, när han var på väg till jobbet, insåg han tydligt behovet av ett telefonnummer att ringa. Om ett husdjur är skadat, sjukt eller har avlidit och du behöver hjälp med transport till veterinär, ring larmnumret 0771–999 112 så kommer du direkt till den chaufför som kör jourenbilen!

Svenska Djurambulansen har tillstånd att transportera alla tamdjur i storlek upp till största hund. Djurägaren (eller representant för djurägaren), om det finns en sådan, måste alltid följa med djuret i ambulansen.

Fler volontärer behövs, inte bara med att köra djur, utan med mycket annat, se Svenska Djurambulansens hemsida! 

För att vara chaufför i Svenska Djurambulansen krävs:
  • Mycket god social kompetens
  • God erfarenhet av alla slags djur
  • B-körkort och god lokalkännedom
  • Mycket bra körförmåga (stor bil)
  • God fysik (tunga lyft)
  • Stresstålig och klarar av att ta beslut i pressade situationer

En regelbunden gåva varje månad ger Svenska Djurambulansen bättre möjligheter att kunna hjälpa till med sjuka eller skadade djur - dvs alla  som behöver veterinärvård.

4 okt 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)