Djurens helg

Sov dåligt under natten och vet precis varför. Jag skrev mitt sista inlägg för Trasdockan vid 23-tiden och efter det var jag urpigg. Läste ett tag om sjukhuskatten Oscar och försökte sedan somna vid 00:30. Efter en halvtimme gav jag upp och återupptog läsandet. Somnade någon gång runt 01:30 men hjärnan ville inte koppla av, som den ska för att ge bra sömn. Egentligen vet jag att det är olämpligt för mig att producera något sent på kvällen men jag ville bli helt klar med min del i tidningen. Egentligen ingen bra idé, hade varit bättre att sova bra och skriva på morgonen istället.

Carina Jadbris kom en stund innan klockan 11 och strax därefter åkte vi till Solvalla. Utanför entrén ringlade en jättelång kö och vi beslöt att åka och fika i Marabouparken och vänta tills kön minskat. 55 minuter senare var vi tillbaka på Solvalla och raden av väntande var ännu längre!!! Vi åkte då till entrén vid stallbacken. Istället för att vänta jättelänge vid huvudentrén tvingades vi nu gå långt för att komma in i utställningshallen. På vägen dit passerade vi en scen, sär Dollygirls strax skulle uppträda. Massor av småtjejer med blå och rosa peruker väntade framför scenen.

På kattutställningen var det, precis som andra år, mycket trångt. Det är tråkigt att inte kunna gå runt bland utställningsburarna och se på alla raserna men det är för svårt att ta sig fram. Vi koncentrerade oss på Sibirier och Ragdolls. Carina har ju båda rasern och dessutom en Bengal, men letade bara upp de två förstnämnda. Vi fick en bra plats vid bedömningen av Birmor och lyssnade på domarens motivering, när hon utsåg "domarens bästa". Det var fantastiskt att se de utställningsvana kissarna, som inte försökte ta sig bort från domarbordet, som våra katter garanterat skulle göra. Utan sele och koppel låg de kvar på sina stolar och protesterade inte alls, när de skulle borstas på magen.

Som jag skrivit tidigare, tycker jag om att gå på kattutställning men kan ändå inte låta bli att tänka att katten nog inte gillar att ställas ut, utan att den helt enkelt inte orkar protestera och därmed också gör pinan kort. Jag vill tro att utställarna har rätt, när de säger att katten gillar att visa upp sig. 

Hemma väntade tre hungriga katter, en kräsen och två tacksamma. 

 
13 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)