Djurens Rätt

Innan jag berättar om dagens ”Prata Kattjobb” vill jag skriva lite mer om gårdagen.

Mitt första möte med Anna-My var när hon föreläste på Väsby Djursjukhus på temat ”övervikt hos katter; ett mycket bra föredrag, som gjorde att jag kontaktade henne personligen för att höra om hon skulle ha möjlighet och vilja besöka ett medlemsmöte i Ragdollklubben och dela med sig av sitt kunnande om rätt mat till rätt katt. Visst ville hon det! 

Alla katter äter mat men vad äter de, vad bör de äta, hur och när utfodras de och vad ska vi djurägare tänka på? Det är många faktorer som spelar in och Anna-My ger oss bra information om det mesta. Lyssna gärna på vad hon har att säga. I programmet, som sänds på torsdag, pratar vi mat från planerad parning, under dräktigheten, förlossningen och digivningen samt mat under kattungens första levnadsår.

Ny dag - nya utmaningar. Idag, klockan 15, hade vi fått tid för samtal med Camilla Björkbom, förbundsordförande på Djurens Rätt, som har sitt huvudkontor på Södermalm i Stockholm. Givetvis vill vi dela med oss av det. Camilla berättade om både sig själv och organisationen, som grundades redan 1882 av bl. a. prinsessan Eugénie. Djurens Rätt har idag 46 000 medlemmar. Tillsammans med bland andra Djurskyddet och SVEKATT (som jag tänker berätta om en annan gång) arbetar Djurens Rätt (i kattfrågor) idag främst för att få till stånd en lag om obligatorisk ID-märkning och kastration av fritt utegående ”icke avelsdjur”. Dessa organisationer gör ett fantastiskt jobb för katten. Ett medlemskap i en av dem kostar mindre än en krona om dagen. Så billigt och enkelt - bara genom att fylla i en medlemsanmälan - kan vi alla hjälpa katter på livets skuggsida.

Bild 1: Anna-My och jag ska strax ta spårvagnen till Sundbyberg men först en bild från inspelningen.

Bild 2: Så här sött sov Ninni och Elin tillsammans när Elin somnat efter ett nattskift på Nacka sjukhus.

Bild 3: Blue och Saphir. Imorgon har jag inviterat deras matte på lunch. Varför vänder sig bilden? Fy!!!

 

 
28 aug 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)