Djurguiden

Nu finns en bra app att ladda ner, tycker jag. Den heter Djurguiden och är framtagen av Agria. Där finns tips och råd om allt från benbrott till krampanfall. När det händer ens pälsning något oväntat, kan det ibland vara svårt att veta, vad man ska ta sig till. Då kan det vara bra att veta och ha laddat ner appen. De flesta vet att vissa växter är giftiga men vilka är de nu? Kolla  i Djurguiden! Hur gör jag, när katten gjort illa tassen eller fått något som fastnat i halsen? Kolla i Djurguiden! Vad gör jag med sår- och bistskador m.m? Kollar i Djurguiden. Det finns mycket bra att lära sig där. Det bästa är att i lugn och ro läsa igenom guiden, eftersom det kan bli lite "stirrigt", när skadan/problemet just uppstått och då är det bra att på förhand ha lärt sig, hur man ska hantera situationen. 

För bara 25 år sedan hade många kattägare, vars honkatter fött oönskade kattungar, svårt att hitta någon, som ville ta hand om kattungarna. Idag har katten en helt annan status och det är verkligen på tiden. Katten är det mest perfekta husdjur, man kan tänka sig. Jag tycker om i stort sett alla pälsdjur men är också bekväm i vissa avseenden. Jag vill själv välja, när jag ska gå ut och tycker det är jobbigt att behöva rasta en hund, när jag själv vill slappa i soffan. Sådant krävs inte av kattägare. Katten har sin toalåda. Katten är tillgiven, mjuk och gosig. Den är ett fantastiskt sällskap, inte minst om dess ägare är ledsen eller sjuk. Den talar aldrig illa om någon och bevarar hemligheter. Jag tror att katten, inom en inte alltför avlägsen framtid, kommer att ha samma status som hunden.

För var dag som går gör kattungarna nya framsteg. Nu går de på stadiga ben och har börjat titta på sin mamma, när hon äter frön. Vi serverar henne dem i hagen, för att de små ska ha möjlighet att smaka ett bebisfrö. Jag tror att det inte ligger långt borta, innan de testar fast föda. Tänder har de fått, små vassa saker.

Igår anmälde jag Sissel till utställningen i Örebro 21:a januari. Det är en stor utställning, 750 katter, dubbelt så många som jag är van vid. Den här gången hoppas jag att anmälan inte kommit inför sent, som den till Fräsets kattklubb gjorde. I fortsättningen ska jag anmäla första dagen, som anmälan tas emot. Det är otroligt populärt med kattutställning! 

5 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)