Djurskyddet

Riksdagen har beslutat att anta en ny djurskyddslag. Den nuvarande djurskyddslagen antogs för 30 år sedan och utredningen med förslag till ny djurskyddslag presenterades för snart 7 år sedan. Det finns flera positiva delar i den lag som riksdagen nu antagit bl. a ett förtydligande om att djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden t. ex ett förbud mot elefanter och sjölejon på cirkus. Dessutom ett uttryckligt förbud mot att överge djur och ett förtydligande om att hemlösa djur ska omfattas av djurskyddslagen. Tyvärr kom inte flera viktiga djurskyddsfrågor med som t. ex obligatorisk ID-märkning av katter. Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna lyfte den frågan men inget beslut fattades.

Snart startar Almedalsveckan och förhoppningsvis kommer djurskyddsfrågor att lyftas i valrörelsen. Tyvärr verkar inte den typen av frågor vara lika viktiga för politikerna som för väljarna. Vi kan alla, var och en eller tillsammans, maila eller skicka vanlig post till våra politiker med frågor om hur de arbetar för djurens bästa. Förhoppningsvis kan detta öka politikernas ambitioner att arbeta för ett bättre djurskydd.

Årsavgiften för medlemskap i Djurskyddet är 330 kr per år, dvs mindre än en krona per dag. Jag tror att de allra flesta jag känner har råd att avvara den knappa kronan och istället för att behålla den själv betala ett medlemskap i Djurskydet. Föreningen gör ett fantastiskt arbete för djuren och ju fler vi blir, med desto större tyngd kan vi driva våra frågor för djurens bästa. Självklart finns Djurskyddet på plats i Almedalen under politikerveckan där.

Stisse är en oerhört snäll katt. Både Sandie och Stina kan bli irriterade på kattungarna och fräsa åt dem, när de tycker att de är alltför enerverande - men inte Stisse! Han kan se lite besvärad ut ibland, när de jagar hans svans men han skulle aldrig, aldrig fräsa eller morra åt dem. Alldeles nyss makade han sig åt sidan, så att Mickey också skulle få plats överst på klätterställningen på balkongen, där han låg och sov. 

 

17 jun 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)