Djurvänner är lyckligare människor

Visst finns det undantag men generellt sett tror jag att det förhåller sig så. Djur gör så mycket för välbefinnandet. Igår hade jag besök av ett gäng djurälskande barnmorskor. Jag är med i två olika ”grupper” som träffas och äter mat, dricker vin och pratar både gamla minnen och vardagen. Igår var det dags för mig att ta emot det ena gänget.

Jag försökte hitta något enkelt i matväg men det tog ändå lång tid innan lax och avokadoförrätten, lasagnen och cheesecakedesserten med Philadelphiaost, vit choklad och grädde var klar (hade glömt köpa blåbär, så jag valde mandelspån istället). Hela tiden var alla katterna med och hjälpte till. De märker alltid om något i de vardagliga rutinerna förändras. Katter vill helst inte att någonting ändras men om, måste de vara med och ta reda på vad som är på gång.

Klockan 18 var alla på plats och vi startade med nötter, ostbågar, chips och Cava. Stisse, centrumkatten, var givetvis med och skålade men efter ett par timmar blev han trött och drog sig tillbaka till sängen, där Stina valt att ligga istället för att delta i festen. Där sov de två sedan resten av kvällen. Sandie däremot var i sitt esse. Hon brukar inte vara särskilt intresserad av främmande människor men igår var hon som förvandlad. Hon strök sig mot gästernas ben och tog helt över rollen som centrumkisse. Tre av de fyra vännerna är stora djurälskare, den fjärde accepterar djur men inte mer.

Jag har alltid hävdat att djurälskare är lyckligare människor och igår såg jag detta tydligt. Birgitta är en barnmorska som under många år arbetat i Saudiarabien, där hon hade två katter och två hundar. När hon beslöt sig för att flytta hem till Sverige igen, tog hon med sig den ena hunden och betalade då, för c:a 15 år sedan, 30.000 kr!!! Det blev en hund till efter den men när den hunden for till hundhimlen, beslöt hon sig för att leva utan djur. När hon nu träffade våra kissar lyste lyckan i hennes ögon och hon sade: ”den här rasen verkar ju så mysig; social, lugn och jättevacker”. Jag skulle inte bli förvånad om det så småningom kommer att flytta in en ragdoll hos Birgitta på Ringvägen (Stockholm).

12 dec 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)