En bit på väg

Det kom ett mail från Anna på eftermiddagen. Hon berättade att hon varit på vårdcentralen och allergitestat barnen idag. Det kan ta upp till två veckor, innan hon får svar på blodproverna och läkaren hade givit Anna rådet att låta barnen träffa en katt för att se om de reagerar allergiskt eller ej. Jag skrev till henne att hon givetvis är välkommen till oss och det kommer hon nog att ”nappa på”. Nu håller vi tummarna för att inga tecken på allergi kommer att visa sig, så att Anna får den katt hon längtar efter och jag den fodervärd som jag vill ha. Anna har, som jag skrivit tidigare, erfarenhet av katter, kattförlossning och uppfödning, så hon vet vad det innebär och det känns jättebra.

Ove har skrivit ut Ragdollklubbens verksamhetsberättelse, så att den finns tillgänglig för dem, som kommer på årsmötet på lördag. Ulrica är ansvarig för maten och har dessutom lovat att hämta den inbjudna föreläsaren vid tåget. Från Stockholmsområdet är vi sex personer som ingår i styrelsen och vi hjälps åt med att sköta förberedelserna. 

Ragdollklubben följer PawPeds hälsoprogram för hjärta (information om programmet finns att läsa på Ragdollklubbens hemsida). De undersökningar som ingår är ett flertal ultraljudsscanningar. Dessa undersökningar kostar mycket pengar och Ragdollklubben har ställt frågan, om det skulle kunna gå att glesa antalet men med bibehållen säkerhet. Sedan rekommendationerna togs fram finns det nu ett betydligt större antal katter som scannats. På lördag hoppas vi få ta del av vad som framkommit.

Imorgon har jag en ”komma-ikapp-dag. Bl.a ska jag skriva lite om obligatorisk ID-märkning och kastrering. Jag pratade idag med generalsekreteraren på Djurskyddet och ska nu läsa vad som står i en länk, som jag fick av henne. Tack Åsa Hagelstedt!

13 feb 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.